fbpx

Novice

KADETI REMIZIRALI PROTI ILIRIJI, MLADINCI KLJUB PORAZU OSTAJAJO PRVI

Včeraj sta kadetska in mladinska ekipa NK Radomlje v sklopu 10. kroga tekmovanja gostovali pri Iliriji. Kadeti so se v srečanje podali iz zadnjega mesta na lestvici, mladinci pa so pred pričetkom tekme zasedali prvo mesto.

Pri kadetih je lahko trener Dragan Čadikovski računal na vse igralce razen na Renata Ljubičića, ki je bil odsoten zaradi bolezni. Selekcija do 17 let je tekmo začela v naslednji postavi: Ločnikar © Stojanov, Pantić, Dragaš, RaztresenKmetič, MarselMavra, Milojević, PeranovićHasanić.

Domačini so povedli v prvem polčasu ko je v 35. minuti zadel Nikolić. Radomljani so si kljub temu priigrali kar nekaj lepih priložnosti za zadetek. Izpostaviti gre strel Nemanje Milojevića, ki je do žoge prišel po blokiranem udarcu Adina Jahića. Nedolgo za tem je prav Nemanja Milojević svoji ekipi priigral izenačenje. Po doseženem zadetku so mladi Radomljani stopnjevali pritisik in v 69. minuti zadeli vratnico, ko je atraktivno s peto poskušal Adin Jahić. V 73. minut je imel priložnost tudi Sergej Stojanov, ki je do strela prišel po podaji Roka Mavre vendar se je žoga nato odbila v kot. Srečanje se je končalo z izidom 1:1.

Po tekmi je za našo spletno stran spregovoril trener kadetov Dragan Čadikovski: ”S tekmo sem zadovoljen. Malce mi je žal, da nismo na koncu zmagali, saj smo si priigrali kar nekaj lepih priložnosti in tri točke bi bile povsem zaslužene. Fantom čestitam za dobro igro in borbo ter upam, da nam bo to služilo kot popotnica za naprej.”

Mladinci kljub porazu še vedno na prvem mestu lestvice

Mladinska ekipa je pod vodstvom Erika Merdanovića srečanje proti Iliriji začela v naslednji postavi: MesarićČosić, Zulić ©, Solaković, ŽunecDuraković, DavidovićMalenšek, Štorman, ŠćiraJerin. V ekipi je manjkala poškodovani vezist Filip Andjelić.

Radomljani so že v prvih šestih minutah prejeli kar dva zadetka, kar je varovance trenerja Merdanovića dodobro presenetilo. Za tem so potrebovali kar nekaj časa, da so našli pravo igro in pričeli prihajati do priložnosti. Ob koncu prvega dela so si prislužili enjastmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Rok Štorman in vodstvo gostov znižal na 2:1. V drugem polčaasu so pričeli igrati bolj konkretno in si priborili več priložnosti, vseeno pa niso našli pravega zaključka, ki bi tekmo lahko obrnil v drugo smer. V 90. minuti so po protinapadu domačih prejeli še tretji zadetek in tekma se je končala z izidom 3:1. Mladinska ekipa kljub porazu ostaja na prvem mestu mladinskega lestvice.

Ekipi kadetov in mladincev se bosta v nedeljo, 16.10. ob 11. uri in ob 13.30 pomerili z ekipama Celja. Srečanji bosta odigrani v Športnem parku Radomlje.

Tekst: Lamin Diallo