fbpx

Novice

KADETI IN MLADINCI POVIŠALI PREDNOST PRED TRIGLAVOM

V soboto, 16. maja so kadeti in mladinci NK Radomlje v Športnem parku Radomlje gostili svojega nasprotnika v 25. krogu PSKML NK Brinje Grosuplje. Kadeti ekipe iz Grosuplja so na kadetski lestvici pred obračunom zasedali prvo mesto, mladinci Grosuplja pa so za Radomljani zaostajali za 5 točk.

Trener kadetov Dragan Čadikovski ni mogel računati na Nika Gašperja Hodnika, ki je večer pred tekmo zbolel in ni konkuriral za nastop proti ekipi iz Grosuplja. Tekmo so bolje začeli domačini, ki so že v četrti minuti povedli preko Uroša Stojnića. Hitro pa so zapretili tudi gostje, v 19. minuti je zadetek Grosupeljčanov preprečil branilec Diego Gorgiev, ki je žogo izbil iz golove črte. V 25. minuti so gostje prišli do izenačenja, strelec je bil Lazarević. Nekaj minut za tem pa so nogometaša iz Grosuplja povedli. V 30. minuti je bil natančen Islamagić. V drugem polčasu so Radomljani igrali napadalno vendar jim ni uspelo priti do izenačujočega zadetka in srečanje se je končalo z izidom 1:2 za gostujočo ekipo NK Birnje Grosuplje.

Pri mladincih glavni trener Erik Merdanović ni mogel računati na kaznovana Anela Zulića in Morena Vuškovića, zaradi poškodbe pa je tekmo izpustil tudi napadalec Ismir Nadarević. V prvi postavi so namesto njih priložnost dobili Nik Kovačič, Stefan Ilić in Nejc Žunec. Na obračunu proti Domžalam pa je bil kaznovan tudi glavni trener Merdanović, ki tako ni imel pravici sedeti na klopi proti ekipi iz Grosuplja. V prvem polačsu srečanja so prvi zadeli Radomljani. V kazenskem prostoru gostov je bil storjen prekršek na kapetanom Anžetom Kolarjem, enajstmetrovko pa je za vodstvo Radomljanov uspešno izvedel Lovro Kostanjšek. Le nekaj truntkov za tem pa je v protinapadu Grosuplja prekršek nad njihovim napadalcem storil Denis Solaković in gostje so po enajstmetrovki prišli do izenačenja. Strelec je bil Shaini. Pred koncem prvega dela so gostje prišli še do vodstva. Tokrat je bil natančen Močnik. V drugem delu so Radomljani poskušali z zelo napadalno igro. V 69. minuti je Boris Bošnjović po samostojni akciji iz leve strani prodrl v kazenski prostor ter žogo neubranljivo poslal pod prečko gostujočega vratarja in izid je bil ponovno izenačen. Do konca tekme so domači poskušali doseči še zmagoviti zadetek, vendar jim je za to zmanjkalo časa. Končni izid srečanja je bil 2:2.

Po tekmi je za našo spletno stran spregovoril glavni trener mladincev Erik Merdanović: ”Ekipo Brinja dobro poznamo in zavedali smo se, kakšne so njihove prednosti. Brez pravega pristopa proti takšnemu nasprotniku nismo imeli kaj iskati. Pred tekmo je bil cilj, da se z ugodnim rezultatom pred zadnjim krogom postavimo v položaj, kjer sami odločamo o svoji usodi. Z nekaj sreče nam je to tudi uspelo in v zadnjem krogu proti Krki imamo priložnost doseči končni cilj v letošnji sezoni.

Radomljani se bodo v zadnjem krogu letošnjega prvenstva pomerili z ekipama Krke iz Novega mesta. Trenunto na skupni lestvici rumeno-črni zasedajo 12. mesto in imajo točko prednosti pred Triglavom. Tekmi v Novem mestu bosta na sporedu v soboto, 21. maja ob 15.00 in ob 17.00.