fbpx

Novice

FOTO: JUBILEJNI 10. CORDIAL CUP 2019 JE ZA NAMI!

Minuli vikend je v ŠP Radomlje potekal že 10. Cordial Cup 2019 za ekipe v starostni kategoriji U11 in U13. Ponovno smo na delu videli mnogo talentov, veliko lepih zadetkov, uspešnih preigravanj in vrhunskih obramb vratarjev. Rezultatsko najbolj uspešni ekipi sta bili NK Kety Emmi Bistrica, ki je osvojila turnir U11 in NK Rudar Velenje, ki je zmagoslavno dvignil pokal v kategoriji U13.

V soboto je najprej potekal turnir v kategoriji U11. Prijavljenih je bilo kar 40 ekip, ki so bile razdeljene v 8 skupin po 5. Domači Radomljani so nastopali s kar štirimi ekipami – Radomlje Ose, Radomlje Čebele, Radomlje U10A in Radomlje U10B. Na 6ih igriščih so tekme potekale ena za drugo vse od 9:00 do 16:00. Najboljše ekipe iz vseh skupin so si zagotovile mesto v 1/8 finala, ostale ekipe pa so po končanem skupinskem delu igrale za razvrstitev.

V polfinale in v boj za vstopnice za Kitzbuhel, kjer bo potekal glavni CC2019 turnir, se je uspelo prebiti že omenjenemu NK Kety Emmi Bistrica, ŠN 1.Gol, NŠ Ivančna Gorica in NK Dren Vrhnika. V polfinalu smo spremljali zanimivi in napeti tekmi, v finale pa sta se uvrstili ekipi Bistrice in ŠN 1.Gol. Na tekmi za 3. mesto smo spremljali ogorčen boj za vsako žogo in na koncu so o zmagovalcu odločili kazenski streli. Srečnejši so bili igralci ekipe NŠ Ivančna Gorica, ki so se stopničk močno veselili. V finalu pa je izjemna ekipa Bistrice pokazala svojo moč in zanesljivo s 3:1 ugnala tekmece iz Hrvaške in zasluženo osvojila 1. mesto. Čestitke si zaslužijo tudi vse ostale nastopajoče ekipe!

Končna lestvica U11

___________________________________________________________________________________________

TURNIR CORDIAL CUP 2019 U13

RUDAR VELENJE BREZ PREJETEGA ZADETKA V IZLOČILNIH BOJIH DO PRVEGA MESTA!

V nedeljo se je na štirih velikih igriščih odvil turnir v kategoriji U13. Domači rumeni bojevniki so nastopali z dvema ekipama – Radomlje Ose in Radomlje Čebele. V skupinskem delu je bilo 32 ekip razdeljenih v 8 skupin s po štirimi ekipami. Pri vseh igralcih je bilo zaznati veliko željo po uspehu, zato so bile tekme tudi zelo izenačene in napete. Najboljši 2 ekipi iz skupine sta se uvrstili v izločilne boje. Do polfinala je uspelo priti štirim ekipam, ki so do takrat prikazale največ, dve slovenski in dve tuji ekipi – NK Ilirija, NK Dubrava, Fonix Gold FC in NK Rudar Velenje.

V polfinalu sta se obe tekmi končali z rezultatom 1:0. V finale sta se uvrstili ekipi NK Rudar Velenje in zagrebška Dubrava. Še pred velikim obračunom pa je bila na vrsti tekma za 3. mesto, ki sta jo odigrali Fonix FC in NK Ilirija. Uspešnejši so bili Slovenci, ki so z zmago z 1:0 osvojili 3. mesto. Finale je bil, kot se to za zadnjo tekmo turnirja spodobi, izenačeno in zelo napeto. Nobena ekipa ni veliko tvegala, zato je do konca tekme ostalo 0:0 in sledile so 11-metrovke. Bolj zbrani so bili nogometaši velenjskega Rudarja, ki so z zmago osvojili turnir in si prislužili pot v Kitzbuhel. Iskrene čestitke si zaslužijo tudi vse ostale ekipe.

Končna lestvica U13

S podelitvijo pokalov najboljšim se je v ŠP Radomlje zaključil še en velik dogodek. Organizatorji turnirja Cordial Cup 2019 se zahvaljujemo vsem nogometašem in nogometašicam, njihovim trenerjem in staršem za obisk in odlično navijanje. Posebna zahvala pa gre tudi vsem staršem radomeljskih ekip U10, U11, U13 in U15, ki so poskrbeli, da je vse potekalo tako kot mora in da se bodo vse ekipe z veseljem vračale na naslednje turnirje.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI!

Besedilo: M. R.