fbpx

Novice

MLADINCI IN KADETI SE IZ PTUJA VRAČAJO S ŠTIRIMI TOČKAMI

Nov krog in novi uspehi kadetov in mladincev. Kadeti so premagali Dravo z 2:1, mladinci pa so se razšli z neodločenim izzidom 2:2. Skupaj so rumeni bojevniki osvojili nove štiri točke in se na skupni lestvici prebili na 9. mesto.

V nedeljo zgodaj zjutraj, ob 7:15 so se fantje zbrali na parkirišču ŠP Radomlje in se z avtobusom odpeljali proti najstarejšemu slovenskemu mestu, kjer jih je v 24. krogu 1.SML in 1.SKL pričakala Drava Dakinda Ptuj. Tokrat so na zelenico prvi stopili mladinci. Tekma je bila že od samega začetka precej odprta in zanimiva, priložnosti so se vrstile na obeh straneh. V 26′ so domači po zmedi v kazenskem prostoru in podaji iz kota povedli. Strelec zadetka je bil Rok Koren. Zadetek ni ustavil naših fantov, ki so se hitro vrnili. Na podoben način je po podaji iz kota in dobrem strelu iz bližine zadel najboljši strelec Andraž Einsiedler. Kljub še nekaj izrazitim priložnostim je po 45′ ostalo 1:1.

Tudi 2. polčas se je začel podobno kot prvi. Obe ekipi sta si želeli zmage, Radomljani so si priigrali nekaj zares izvrstnih priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene, Zabukovnik je poleg vsega zadel še vratnico. Spet pa so povedli domači. V 73. minuti je strelec Einsiedler v svojem kazenskem prostoru igral z roko in sodnik je pokazal na belo točko, ki jo je za 2:1 izkoristil Dario Strah. Naši fantje pa so se v igro vrnili že po 4-ih minutah, ko je zadel napadalec Gal Žinič. Kljub velikim priložnostim tako na eni kot na drugi strani, se izid ni več spremenil in ostalo je pri delitvi točk.

LJUBIJANKIĆ V ZADNJI MINUTI ZADEL ZA ZMAGO!

Za mladinci so na zelenico prišli kadeti. Kot že nekajkrat v zadnjem času, so Radomljani slabo začeli in že v 10′ so zaostajali z 1:0. Po golu smo poskušali stvari vzeti v svoje roke in z rahlo terensko pobudo so bili na dobri poti, da pridejo do zadetka. V 1. polčasu je igra večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma, zato se rezultat ni več spremenil. Tudi začetek 2. polčasa je kazal na to, da bo težko prebiti domačo obrambo. Je pa zato v 67′ domači igralec igral z roko v kazenskem prostoru in sodnik je pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil domači branilec Denis Adrovič. Po golu so rumeni bojevniki dobili dodaten zagon in začeli oblegati vrata Drave. Ko smo že mislili, da bo prišlo do delitve točk, je Igor Džunov odlično zaposlil Nedima Ljubijankiča, ki je z roba kazenskega prostora zadel v daljši vratarjev kot in poskrbel za veliko veselje in prvo zmago kadetov po 5-ih tekmah.

Pred kadeti in mladinci sta samo še 2 kroga do konca prvenstva. Naslednji teden gostujejo v Ljubljani pri Iliriji, v zadnjem krogu pa v Športni park Radomlje prihaja Aluminij. Vsi navijači vabljeni, da pridete spodbujat naš nogometni podmladek.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI!