fbpx

Novice

STAREJŠI DEČKI Z ZMAGO NAD SLOVANOM NA VRH LESTVICE!

Velik korak k osvojitvi prvega mesta in uvrstitvi v “playoff” so včeraj popoldne napravili naši starejši dečki. V morda odločilni tekmi 1.MNZ lige so z rezultatom 4:2 premagali neposrednega tekmeca ŠD Slovan, in to na njihovem domačem igrišču in s tem dosežkom skočili na 1. mesto, kjer pa imajo zgolj 1 točko prednosti pred včerajšnjim tekmecem.

Včerajšnji dan je zaznamovalo slabo vreme in nogomet. Na delu so bili tako člani, starejši dečki, mlajši dečki in tudi ekipa U10. Prav vse ekipe so igrale svoje prvenstvene tekme. Najbolj pomembna tekma se je odvijala na Kodeljevem, kjer so rumeni bojevniki v odlični tekmi premagali svojega nasprotnika. Tekma se ni začela po naših željah, saj so domači povedli že v 9. minuti, ko je zadel Din Ćejvanović. Izjemen pristop Radomljanov pa se je obrestoval po 19-ih minutah, ko je mrežo zatresel branilec Miha Rokavec. V 23′ so naši fantje že vodili, zadel je Alex Drobež. Goliada se je nadaljevala zelo kmalu, ko je za novo izenačenje poskrbel razigrani Ćejvanović.

Izenačen rezultat je bolj ustrezal domačim nogometašem, zato so morali Radomljani igrati napadalno in odprto. Za veliko veselje in vodstvo je zadel Ul Glavan in vsi navijači so upali, da bodo fantje zdržali do konca. Na igrišču je potekala izjemna borba za vsako žogo, vsi igralci so bili neverjetno motivirani in v 59′ sta za nov zadetek poskrbela Glavan in najboljši strelec lige Lovro Žle, ki se je veselil že 36. zadetka v letošnji ligi. Do konca se rezultat ni več spremenil in slavje vseh nogometašev in navijačev se je lahko začelo.

Po koncu tekme je svoje varovance pohvalil tudi trener Dušan Balutto: “Fantje so pokazali izjemen karakter, pokazali so da so ekipa in tekmo pošteno odborbali do konca. Velika zmaga in velik korak naprej, sedaj pa nas čaka še kar nekaj korakov do cilja. Čestitke ekipi za predstavo.”

Po tej tekmi so na igrišče stopili mlajši dečki in se z vrstniki iz Slovana razšli z rezultatom 0:0. Očitno je bilo dovolj akcije že na tekmi starejših dečkov in so strelci bili malo manj razpoloženi.

Do konca prvenstva čakata rumene bojevnike še 2 tekmi in potem morebiten boj za prvo ligo.

Vsem igralcem in trenerjema Dušanu Baluttu in Vidu Kršmancu želimo veliko uspehov pri napadu na vrh!

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI!