Novice

INTERVJU: VILIBALD VUCO, NOVA OKREPITEV NAŠE ČLANSKE SELEKCIJE

 

VILIBALD VUCO. LETNIK 1996. DALMATINEC, KI SE JE RODIL IN ODRAŠČAL V SPLITU, TER TEMELJE SVOJE NOGOMETNE ZGODBE POSTAVIL V SLOVITEM SPLITSKEM HAJDUKU. 187 CENTIMETROV VISOKI OBRAMBNI IGRALEC, JE NOVA OKREPITEV RADOMELJSKE ČLANSKE SELEKCIJE. VERJETNO BI VSEBINA INTERVJUJA ZVENELA BOLJ AVTENTIČNA, ČE BI GA OBJAVILI V ORIGINALU, TOREJ V HRVAŠKEM JEZIKU, A SE NAM JE ZDELO PRAV, DA GA PREVEDEMO V SLOVENŠČINO.

 

 

Vilibald, zdravo in dobrodošel v taboru rumeno – črnih bojevnikov, ter hvala, da si si vzel nekaj minut časa za pogovor z nami. Začniva na začetku. Kdaj in kje se je začela tvoja nogometna pot?

“Nogomet sem začel igrati pri svojih sedmih letih. Moj prvi klub je bil Dalmatinac, nato sem pri svojih desetih, enajstih letih postal član mladinskega pogona splitskega Hajduka. Ne vem kako točno je zdaj, a takrat Hajduk ni sprejemal otrok mlajših od deset let. V Hajduku sem igral pet let, nato pa smo se z družino preselili v Zagreb.”

 

 Pa potem? Novo okolje, nov klub verjetno?

“Ja. Najprej sem postal sem član NK Hrvatski Dragovoljac. Odigral tam več sezon, nato pa se je zgodil prestop v NK Rudeš. Zagrebški klub, ki je bil takrat pozicioniran v drugi hrvaški ligi. Osvojili smo naslov druge hrvaške lige in se uvrstili v prvo ligo.”

 

Eno takšno nenogometno vprašanje. Polovico svojega življenja si preživel v Splitu, polovico pa v Zagrebu. Kje si se počutil bolje?

“Zagreb je resno mesto, če temu tako rečeva. Prestolnica. V Splitu je vse skupaj drugače. Bolj domače, bolj sproščeno. Mentaliteta ljudi je druga. V Zagrebu gradiš kariero, v Splitu se zabavaš. Tako je to.”

 

 

Dalmatinac, Hajduk, Hrvatski Dragovoljac, Rudeš. Štirje klubi v katerih si igral. Tu pa se tvoja zgodba še ne konča, kajne?

“Ne. Po tistem, je sledil malo drugačen izziv in selitev v tujino. V Španijo, kjer sem igral za B ekipo Alavésa. (Deportivo Alavés je klub, ki igra v prvi španski nogometni ligi – La Liga).”

 

In zdaj si pri nas. Kaj je bil glavni razlog, da si se odločil svojo pestro in bogato nogometno pot nadaljevati v Radomljah?

“Všeč so mi izjemno dobri pogoji za delo in trening. Všeč mi je tudi organizacija kluba, resnost in ambicija po uvrstitvi v prvo ligo. Zato sem se odločil, da s svojimi močmi pripomorem k temu, da dosežemo ta cilj.”

 

Vilibald, hvala za tvoj čas. Želimo ti, da bi se med nami dobro počutil in v radomeljskem dresu prikazal veliko dobrih nogometnih predstav. 

 

Spisal: Dušan Jambrošič