fbpx

Novice

Turnir v Komendi

EKIPA U-13 OSVOJILA TURNIR V KOMENDI

V soboto in nedeljo je v športni dvorani v Komendi potekal turnir za veliki prehodni pokal. V dveh dneh so turnir odigrale selekcije U9, U10, U11 in U13. Turnirja so se udeležile tudi vse štiri naše ekipe in se odlično odrezale, selekcija U13 je tudi osvojila turnir.

Že 4. tradicionalni turnir za veliki prehodni pokal se je ponovno odvil v lepi športni dvorani v Komendi. Najprej so na parket stopili igralci selekcij U13, ki so s svojimi tekmami začeli že ob 8:00. Naši rumeni bojevniki so, pod vodstvom trenerja Matica Robide in pomočnika Vida Kršmanca, nastopali v skupini B, kjer so bile še ekipe NK Domžale, NK Ihan, NK Mengeš 2 in Žiri 2. Takoj za uvod je bil na vrsti derbi med našimi in Domžalami. Verjetno najbolj zanimiva tekma na turnirju se je začela po željah Radomljanov, ki so kmalu povedli, zadeli še 2x in vodili že s 3:0. Samo nekaj minut nezbranosti in Domžalčani so izenačili. Vsega šest sekund pred koncem pa je udaril kapetan Marcel Kobal in zadel za veliko zmago s 4:3. Zmaga jim je dala krila in naslednji dve tekmi sta bili odlični. Ihan je padel s 5:0, Žiri 2 pa s 6:0. Za konec skupinskega dela je sledila še zmaga proti Mengšu z 1:0 in rumeni bojevniki so se uvrstili v finale. Finale proti NK Ljubno se je začel odlično in kmalu so naši povedli. Tekmo so imeli pod nadzorom do prekrška tik pred kazenskim prostorom, ki so ga nogometaši Ljubnega pretvorili v zadetek in izenačenje. Do konca se rezultat ni spremenil in sledili so kazenski streli. Več sreče in znanja so imeli naši rumeni bojevniki in tako so se zasluženo veselili prvega mesta. Žan Bolta je osvojil tudi pokal za najboljšega strelca, Denis Gregorc pa za najboljšega igralca.

Sledil je turnir selekcije U10, na katerem so prav tako, s kar dvema ekipama, sodelovali Radomljani, ki jih vodita trener Dejan Gerić in pomočnik Robi Jakovljevič. Fantje so se trudili, vendar se jim tokrat ni izšlo tako kot so želeli.

Selekcija U9

V nedeljo dopoldne je sledil turnir ekip U9. Trener Blaž Potarič je imel nekaj težav s sestavo ekipe, saj je nekaj fantov zbolelo ampak fantje so se na vseh tekmah pogumno borili in dobro igrali. Na koncu jim je zmanjkalo malo športne sreče za višjo uvrstitev, zasedli so 4. mesto. Dvodnevni turni se je zaključil s tekmami med nogometaši selekcije U11. Trener Andraž Pustotnik je z ekipo odigral dober turnir, fantje so se zabavali in pokazali zavidljiv nivo znanja, na koncu pa je to zadostovalo za 5. mesto.

V skupnem seštevku tekmovanja za veliki prehodni pokal je naš klub osvojil 3. mesto, z zaostankom ene točke za zmagovalci. Pokal je letos osvojil NK Bravo.

Čestitke si zaslužijo vsi igralci, trenerji in starši. Turnir je pokazal, da se v Radomljah kalijo odlični mladi nogometaši in je prihodnost nogometa v našem kraju zagotovo svetla.

Pohvala tudi organizatorjem turnirja, NK Komenda, ki so pripravili zelo lep turnir, na katerega se bomo z veseljem vračali.

~HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI~

Tekst: Matic Robida
Foto: Vid Šere