fbpx

Novice

Domen Zupan:”Rad bi pohvalil fante, ki so željni napredka”

Velik del zaslug za pripravo mladinskih in članske ekipe nosi kineziolog Domen Zupan, ki s fanti preživi ogromno ur ob in na igrišču. V spodnjem članku si lahko preberete potek priprav na novo sezono…

Domen najprej pojasni celotno strukturo trenažnega procesa po končanem Polfinalu Pokala Slovenije:”Fantje so imeli po pokalni tekmi štirinajst dni počitka. Gre za tako imenovano psihičen in fizičen počitek. Potem pa so po individualnih programih odtrenirali še teden dni, preden so se ponovno pričeli ekipni treningi. Šlo je za nekaj treningov razvoja in vzdrževanja osnovne moči in vzdržljivosti, hkrati pa so fantje izvajali vaje za preventivo.

In kaj je pravzaprav trenerska ekipa delala v tem času:”V tem času smo v strokovnem štabu pripravili celoten program treningov in tekem v pripravljalnem obdobju. Pregledali smo preteklo delo, ki ga bomo probali še nadgraditi. S pomočjo GPS sistemov spremljamo razvoj vsakega igralca, hkrati pa imamo dober vpogled nad njegovimi dobrimi fizičnimi lastnostmi in tistimi, pri katerih morajo še napredovati. Tako lahko ima vsak igralec poleg ekipnega dela treninga še del treninga, ki je prilagojen njegovim potrebam. S pomočjo GPS sistemov določamo tudi individualni “load” za vsakega igralca, kar nam je v veliko pomoč pri načrtovanju obremenitve za posamezne mikrocikle.” Za konec Zupan pohvali:”Ob tem bi rad pohvalil fante, ki na vsakem treningu dajejo vse od sebe ter izžarevajo željo po napredku.