Novice

BALUTTO: » NA IGRIŠČU MORAMO BITI PRAVI RUMENI BOJEVNIKI!«

Mladinci in kadeti bi morali ta vikend začeti s svojo prvo sezono v 1. SML in 1. SKL, vendar je uvodni krog, zaradi hude vročine, prestavljen na 23.8. Sezona se bo tako začela prihodnji vikend z domačo tekmo proti Olimpiji.

Ekipi sta tekom priprav odigrali vsaka po 5 tekem in kadeti so s svojo učinkovitostjo navdušili saj so kar štirikrat zmagali, izgubili pa zgolj zadnjo pripravljalno tekmo proti odlični ekipi Domžal, z rezultatom 7:4. Za naše so zadeli Anže Židan 2x, Kristijan Resanovič in Tim Krivc. Kljub porazu, je bil trener zadovoljen » Fantom motivacije ni manjkalo, tako da smo se, kljub težavam s poškodbami, tekme lotili z zanosom in pravim pristopom. V prvenstvo gremo z dvignjeno glavo.« Že prej so kadeti odigrali tekme z »večnim tekmecem Ilirijo« in jo visoko premagali s 5:0, z Dobom, ki je padel s 7:0 in na začetku priprav s Krko, ki je v Radomljah izgubila s 4:2 ter z Bravom, ki so ga naši fantje premagali s 3:2. Na 5ih tekmah so kadeti kar 23x zatresli mrežo nasprotnika, kar kaže na odlično učinkovitost in je lep obet pred začetkom prvenstva.

Mladinci so prav tako odigrali 5 tekem in dosegli 2 zmagi, remi in 2 poraza. Začeli so z remijem proti Krki, potem je bil NK Bravo žal predober z 1:5, sledili pa sta dve zmagi z rezultatom 2:1. Proti Dobu sta zadela Jure Pergar in Zak Palek, proti Šenčurju pa sta bila uspešna Matevž Hribar in Toni Lozančič. Kljub dvema zmagama, trener Jani Pate ni bil popolnoma zadovoljen »Poškodbe in rotacije so vzrok, da tempo igre ni bil na pravem nivoju. Kombinatorika je bila dobra, imeli smo zadostno število zaključkov na gol. Tekmi pa sta pokazali, kdo bo lahko imel v prvi ligi večjo minutažo.« Na zadnji tekmi proti mladincem Domžal je bil rezultat 3:0 v korist gostov iz soseščine, Pate pa je bil s predstavo svojih varovancev vseeno zadovoljen »Prvi polčas smo odigrali dobro, čvrsto in odgovorno v obrambi s hitrimi prehodi v napad. Priigrali smo si nekaj dobrih priložnosti za zadetek, dvignili smo tempo igre glede na prejšnje tekme. V drugem polčasu je malo popustila disciplina in tudi menjave so naredile svoje. Do izraza je prišla individualna kvaliteta nasprotnika, tako da smo na koncu izgubili. Vseeno čestitke igralcem za dobro tekmo.«

Glede na prikazano na pripravljalnih tekmah, se naši kadeti in mladinci lahko enakovredno kosajo z vsako ekipo, zato z optimizmom zremo v prihodnost in začetek prvenstva.

RUMENI BOJEVNIKI!

Tekst: M. R.

Foto: Gala A. R.