fbpx

Novice

Radomljani sklonjenih glav zapustili Brdo pri Kranju

 

KALCER RADOMLJE – NAFTA LENDAVA

Kalcer Radomlje: Le. Cerar, Jazbec, Zabukovnik (od 101. Brolih), Kregar (od 106. Golob), Nuhanović, Lu. Cerar, Nikolić, Marinšek (od 46. Štromajer), Guček, Vrandečič, Poglajen (od 106. Jakovljević).
Nafta 1903: Raduha, Živko, Rebernik, Leuštek, Novinič, Paku, Bizjak, Gergenyi, Vinko, Vegh (od 67. Ubochioma), Ploj (od 67. Pirtovšek).

 

V prekrasnem ambientu Nacionalnega nogometnega centra na Brdu je uvod tekme pripadel nogometašem Nafte. V prvih 15. minutah so Radomljani vstopili v samo srečanje z nekoliko nervoze kar so lendavčani znali izkorstiti. Prvo priložnost na srečanju so si tako pripravili nogometaši Lendave, ko je Lenart Cerar brez večjih težav strel z glavo ukrotil. Radomljani so si prvo resno akcijo   priigrali v deveti minuti, ko je Luka Cerar prepustil žogo Kregarju, a je slednjemu strel obramba gostujoče ekipe blokirala. V 13. minuti sledi glavni trenutek prvega polčasa. Po izvedbi prostega strela gostujočega moštva se je žoga odbila do Mitje Noviniča, ki je s prekrasnim strelom od daleč matiral nemočnega Cerarja. Radomljani so zapretili dve minuti po prejetem zadetku. Po poizkusu globinske podaje Nikolića, podaja je sicer bila blokirana, se je žoga znašla vnovič pri Žanu, ki je poizkusil z nevarnim strelom, a je žoga zletela mimo vrat. Le tri minute kasneje vnovič priložnost rumenih bojevnikov. Luka Cerar je po odbiti žogi odlično našel Jazbeca, slednji je poizkusil s strelom, a je Raduha strel brez večjih težav ukrotil. Po uvodnih 15. minutah srečanja so se Radomljani vendarle otresli treme in nervoze. V 20. minuti je tako Nikolić poizkusil z nevarnim predložkom, a je bil Raduha vnovič na mestu. Sledila je 25. minuta srečanja ter oster štart Vinka. Slednji si je že v uvodnih minutah prislužil rumeni karton, posledično je zaradi ostrega štarta prejel drugi rumeni kar je pomenilo, da so Radomljani ostali na igrišču z igralcem več. Z igralcem več so Radomljani povsem zavladali na zelenici Brda pri Kranju ter iskali luknje v obrambi Nafte. Tako se je v 31. minuti v prekrasni priložnosti znašel Marinšek, ki je z odličnim strelom zapretil, a je Raduha strel uspel le odbiti v novi kot Radomljanov. Tik pred koncem prvega polčasa se je v priložnosti znašel Zabukovnik, ki je poizkušal iz daljine vendar brez večje nevarnosti za vrata Raduhe.

V drugem polčasu so Radomljani prevladovali na igrišču. Oskar Drobne je takoj v začetku drugega polčasa priložnost ponudil Štromajerju, ki je zamenjal Marinška. Že v samem uvodu so si Radomljani prigarali izenačenje, ko je nekdo izmed nogometašev Nafte visoko dvignil nogo in zadel Zabukovnika v glavo. Glavni delilec srečanja je pokazal na belo točko katero je zanesljivo izvedel kapetan moštva Luka Cerar. Nato je deset minut kasneje sledil vnovična situacija saj je Bizjak prejel drugi rumeni karton. Tako so Radomljani igrali z dvema nogometašema več. Rumeno črni so večinoma svojih priložnosti iskali preko predložkov, a brez resnega zaključka. Omeniti velja poizkus strela z glavo Štromajerja in Zabukovnika, a brez večje nevarnosti za vrata Nafte. V 73. minuti srečanja priložnost, Nikolić je izvajal prosti strel, lepo našel Cerarja, a je slednji zaključil visoko preko vrat. V 75. minuti nato odlična podaja Poglajna, žoga se je znašla pri Kregarju, ki je poizkusil s težkega položaja a naravnost v roke Raduhe. Do konca drugega polčasa si Radomljani konkretne priložnosti niso prigarali.

V samem podaljšku podobna zgodba kot v drugem delu drugega polčasa. Radomljani so držali posesti a si niso ustvarili konkretne priložnosti. No, vendarle v 111. minuti srečanja je Jazbec poslal odlično žogo na drugo kjer se je odlično znašel Nikolić, a je Raduha posredoval izvrstno.

Potek strelov iz bele točke:
Radomlje: Štromajer v levo stran vratarja Raduhe, slednji strel brani
Nafta: Novinič – spodnji levi vratarjev kot zanesljivo
Radomlje: Nuhanović – spodnji desni vratarjev kot zanesljivoi
Nafta:  Pirtovšek zanesljivo
Radomlje: Jakovljević – levi spodnji vratarjev kot vendar Raduha z imenitno obrambo
Nafta: Živko v desni vratarjev kot – Cerar blizu a brez moči
Radomlje: Luka Cerar vrhunsko v levi zgornji vratarjev kot, Raduha tokrat brez moči
Nafta: Paku zanesljivo v zgornji del vrat in s tem se je tudi Nafta uvrstila v finale pokala

Tekst: M.K.
Foto: Grega Valančič/Sportida