fbpx

Novice

Zmaga po 19 tekmah! Mož odločitve -Ester Sokler

Tudi po tretji tekmi spomladanskega dela ostajajo mlinarji neporaženi. Na Bonifiki so dosegli  prvo zmago po koncu julija. 

Začetek prvega polčasa ni prineslo posebej razburljive predstave. A v 25. minuti je Koper ostal na igrišču z igralcem manj, saj je Omar Correia takrat zaradi prekrška dobil še drugi rumeni karton in posledično rdečega. Prednost so Radomljani unovčili v 42. minuti. Takrat je Rudi Požeg Vancaš naredil napako in žogo podal proti Maju Mittendorferju, a jo je prestregel Ester Sokler, ki je nato prišel sam pred Adnana Golubovića in ga premagal za 1:0. Ob koncu polčasa so imeli svojo priložnost tudi Koprčani, vendar po kotu Andrej Kotnik ni bil uspešen s strelom z glavo.

V drugem polčasu so presenetili nasprotniki in v 51. minuti tudi izenačili, potem ko je po podaji Luke Vešnerja Tičića z desne strani v osrčju kazenskega prostora iz prve streljal Kotnik in z nizkim strelom matiral Emila Velića.
Štiri minute pozneje so bili Radomljani spet v prednosti, ko je po podaji z desne strani z glavo spet zadel Sokler. Malce pozneje je Velić posredoval po prostem strelu Kopra, slednji pa je malce zagrozil tudi v 70. minuti, vendar so bili zaporedni streli v isti akciji preslabi za novo spremembo izida.
V 75. minuti je Madžid Šošić poskrbel, da je imel nekaj dela domači vratar Golubović, ko je sprožil z roba kazenskega prostora, do konca tekme pa gosti domačim niso dovolili več kakšne posebej nevarne akcije, tako da so prišli do pomembne zmage v boju za obstanek.

Trenerjev komentar na tekmo je bil pričakovano pozitivnega mnenja. 

Oliver: ” Osnova je branjenje. Veseli smo, da smo zadeli dvakrat tu na Bonifiki in da je Sokler nadgradil svoje delo. Vsekakor nam je pripomogla zgodnja izključitev igralca nasprotne ekipe, kar nam je olajšalo delo. Že se pozna pozitivna atmosfera, kar je dodatna motivacija za naslednje tekme.”

Tudi Uroš Korun čuti olajšanje po tekmi. 

Uroš: ” Na to zmago smo zelo dolgo čakali. Danes sem prvič izkusil to slavje v garderobi . To so zelo pomembne tri točke za nas, zelo sem vesel za sebe in ekipo. Upam, da bomo držali koncentracijo tako kot danes in bomo uspešni še naprej.”

 

Tekst: Adelisa Kadirić