Novice

VELIKA TOČKA KADETOV NA TEKMI Z OLIMPIJO!

Kadeti in mladinci so danes opravili svoj krstni nastop med elito s tekmo proti NK Olimpija Ljubljana. Izkupiček dveh tekem je ena točka kadetov, ki so z izjemno predstavo dokazali, da se lahko popolnoma enakovredno borijo z vsako ekipo. Končni rezultat je bil 2:2, mladinci pa so morali priznati premoč Olimpiji z rezultatom 0:3.

Današnji dan bo ostal zapisan v zgodovino kot dan, ko so se kadeti in mladinci prvič pomerili med elito. Še pred prvim sodnikovim žvižgom je klub prejel plaketo za osvojeno 3. mesto v točkovanju za fair play v lanski sezoni, za kar si nogometaši in oba trenerja zaslužijo velike pohvale. Prvi so na igrišče stopili kadeti. Že začetek tekme je nakazoval na dober dan naših fantov, saj so zapretili preko kapetana Anisa Đuziča, ki je po odlični podaji Anžeta Židana stekel sam proti vratom, vendar bil v zaključku premalo natančen. Kmalu po tej veliki priložnosti pa so povedli gostje po nekoliko srečnem zadetku Anžeta Puciharja. Do konca polčasa je ostal rezultat 0:1, takoj na začetku 2. polčasa pa je izenačil Janez Marinko. Tekma je bila tudi v 2. polčasu zelo dinamična in odlična za gledalce. V 75. minuti  so ponovno povedli gostje po golu Martina Pečarja. Naši fantje pa so se v stilu rumenih bojevnikov vrnili in preko Edisona Destanija izenačili že v naslednji akciji. Tekma se je končala z rezultatom 2:2, strelec prvega zadetka za Radomlje v 1. ligi Janez Marinko pa je po tekmi povedal naslednje: Pričakoval sem, da bomo dali vse od sebe in se “stepli” na igrišču, na koncu se je tudi vse izšlo tako kot smo si želeli. V primerjavi z lanskim letom se mi zdi da smo letos še bolj motivirani in delovni zaradi igranja na najvišji stopnji v Sloveniji. Za naslednjo tekmo napovedujem da bomo še bolj zagnani, saj nam je ta tekma dala samozavest in motivacijo.

Takoj za kadeti so bili na vrsti še mladinci. Pričakovali smo težko tekmo in že takoj na začetku je veliko napako v obrambi domačih izkoristil Matevž Turkuš in popeljal Olimpijo v vodstvo. Našim fantom se je poznalo pomanjkanje izkušenj, očitno so bile tudi noge malo trde in v 11. minuti so gostje vodili že z 0:2. Naši so potem vzpostavili ravnotežje, imeli nekaj lepih priložnosti, gola pa niso uspeli doseči. Tik pred koncem tekme je Olimpija zadela še enkrat in tekma se je končala z rezultatom 0:3. Ko so se domačini sprostili, so bili enakovreden tekmec in tako lahko z optimizmom zremo v prihodnost.

V Športnem parku Radomlje je bil danes praznik nogometa, na tribunah se je zbralo res lepo število gledalcev in komaj že čakamo 4. krog, ki bo 26.8., ko v Radomlje prihajajo Goričani.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO!

Tekst: Matic Robida
Foto: Uroš Lipovšek, Gala Andrić Rebolj