Novice

VELIČASTNO!

Včeraj se je v radomeljskem športnem parku, odigrala tekma 2. kroga slovenskega pokala. 
 
Na igrišču sta se srečali dve ekipi, ki se med sabo dobro poznata. Stari znanci, bi lahko rekli. Na eni strani domače Radomlje. Prvouvrščena ekipa druge lige. Na drugi strani gostje iz Sežane. Četrtouvrščena ekipa prve lige, s tem, da ima Tabor Sežana enako število točk kot Olimpija in Maribor. 
 
Že s tega vidika, so bili gostje favoriti tega srečanja. Gostje so začeli podjetno. Silovito pritisnili na radomeljska vrata in zadetek za prvo vodstvo na tekmi, zabili že v tretji minuti. Radomljani so ustvarjali pritisk, si ustvarjali priložnosti, a sta bila sežanska disciplinirana in zgoščena obramba, ter njihov čuvaj mreže vedno na mestu.  Nato pa se je zgodila štirideseta minuta. Bliskovit protinapad Tabora po desnem boku in na semaforju je pisalo 0:2, kar je bil tudi končni rezultat prvega polčasa. 
 
Nato pa drugi polčas. Težko. Zelo težko se je vrniti v igro, ko zaostajaš za dva zadetka. Proti ekipi s čvrsto obrambo, ki ti ne pušča veliko prostora in s hitrimi protinapadi kaznuje vsako tvojo napako, vsako premalo natančno podajo. 
 
A Radomljani to znajo. Najboljši so, ko je to najbolj potrebno. Najmočnejši, ko je najtežje. Rumeni so v drugem polčasu izvedli pravi Blitzkrieg in najprej v dvainpetdeseti minuti rezultat znižali, tri minute kasneje pa že izenačili. In nato v triinosemdeseti minuti še en gol domačih, za prigarano, zasluženo, veličastno zmago.
 
Četa pod vodstvom trenerja Oskarja Drobneta je zdaj (če prištejemo še prvenstvene tekme) neporažena že trinajst tekem zapored. 
 
Impresivna serija!
 
Čestitke, fantje!
 
Pokal Pivovarne Union, 2.krog
KALCER RADOMLJE : TABOR SEŽANA  3:2
 
Strelci za Radomlje: Primc, Petek, Varga.
 
 
 
  Dušan Jambrošič