Novice

V polfinalu pokala proti Nafti

Žreb polfinala Pokala Slovenije, ki je bil opravljen 19. decembra na Gospodarskem raztavišču, je Radomljanom dodelil starega znanca iz drugoligaških zelenic.

Lendavska Nafta, na katero imajo naši nogometaši iz letošnje sezone zelo slab spomin, je novi nasprotnik v polfinalu Pokala Slovenije. V polfinalu se bosta odigrali dve tekmi in sicer bo prva tekma na sporedu 18. marca v Radomljah, povratni dvoboj pa je na sporedu 8. aprila v Lendavi. Kot smo že omenili so naši rumeni bojevniki v tej sezoni sicer tekmo v Lendavi izgubili, a vseeno se rumeni bojevniki sladko spominjajo zmag nad Nafto. Prva zmaga sega v sezono 2017/18, ko so Radomljani prav na obeh srečanjih slavili in sicer doma z 1:0 in v gosteh z 1:2. Sezono kasneje so Lendavčani vrnili za oba poraza, saj so bili boljši v obeh srečanjih druge slovenske nogometne lige.

Pot Radomljanov do polfinala se je pričela silovito, saj so najprej ugnali Dobrovce z 0:10. Nato je po podaljšku in po neverjetnem preobratu padla še Gorica. Kasneje pa so rumeni bojevniki spisali pravljico in si zaradi zadetka v gosteh zaslužili napredovanje v polfinale. Vse realne možnosti za napredovanje v finale obstajajo zatorej vsi navijači, čas je, da si rezervirate 18. marca in 8. aprila, saj bosta to posebna dneva.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO!

Foto: Manca Hvalič