fbpx

Novice

NK RADOMLJE NA TURNIRJU UMAG TROPHY 2022

V preteklih treh marčevskih vikendih so se naše selekcije U10, U11, U12 in U13 mudile na tradicionalnem mednarodnem turnirju Umag Trophy 2022.

Prvi so se na turnir odpravili igralci selekcije U11, ki so pod vodstvom trenerjev Kristjana in Lenarta, ki sta vodila vsak svojo ekipo, v skupinskem delu med drugim odigrali tekme z Mariborom, Muro, Triglavom, Koprom, Klagenfurtom in celo velikim Juventusom, kateremu so se naši mladi nogometaši dobro upirali. Zvesti gledalci in starši, so lahko videli veliko dobrih potez, borbenosti in zadetkov naših fantov, ki so odšli domov z dvignjeno glavo in z veliko motivacije za uspešno nadaljevanje sezone.

Naslednji vikend so se, polni želje po dokazovanju, na turnir odpravili igralci ekipe U10, ki so se prav tako predstavili z dvema ekipama. Obe skupini sta bili zelo atraktivni in polni dobrih nasprotnikov, na čelu z italijanskim Hellasom iz Verone, srbskim PFK Žarkovo in odličnimi slovenskimi ekipami, kot so Maribor, Olimpija, Triglav, Celje in drugi. Naši mladi nogometaši se niso ustrašili izziva in so po borbeni predstavi in zmagi nad Mariborom v zadnjem krogu napredovali v 1/8 finala, kjer pa jih je zaustavila hrvaška Rijeka. Trenerja Matic in Anže sta bila ponosna na svoje mlade rumene bojevnike, ki so osvojili končno 9. mesto med 58-imi ekipami, kar je za naš klub zelo lep dosežek. Izpostaviti pa je potrebno tudi navijaško skupino staršev, ki je bila z naskokom najboljša med vsemi in je z bobnom, zastavo, majicami ter drugimi navijaškimi rekviziti prispevala svoj delež k temu, da bo otrokom turnir za vedno ostal v spominu.

V Umag sta se na koncu odpravili še najbolj številčni ekipi U12 in U13, ki sta se v treh dneh prav tako pomerili z nekaj znanimi in odličnimi nasprotniki, med katerimi izstopata srbski Partizan in hrvaška Rijeka. Obe omenjeni ekipi sta igrali tudi v finalu svojih kategorij in sta predstavljali velik izziv našim fantom, ki so dali na igrišču vse od sebe in se pokazali v dobri luči. Varovanci trenerjev Andraža, Matica in Anžeta so se iz vsake tekme naučili nekaj novega, kar jim bo pomagalo na njihovi nadaljnji nogometni poti.

Vsi igralci so na koncu turnirja prejeli medalje za sodelovanje, Žiga Lipovšek iz selekcije U12 pa si je prislužil še pokal za fair play potezo turnirja U12. Med tekmo je priznal prekršek nad nasprotnim igralcem, ki je kasneje izvajal prosti strel, kljub temu, da sodnik najprej ni zapiskal prekrška. Poleg igranja tekem so se igralci med turnirjem še bolj povezali med seboj, se kopali v bazenu, nekateri celo v morju, igrali družabne igre in tako odšli domov bogatejši za veliko izkušnjo, ki se je bodo spominjali celo življenje.

Na tem mestu se zahvaljujemo vsem staršem, ki so omogočili svojim otrokom udeležbo na turnirju in za izjemno podporo med tekmovanjem.  

HOČEMO, ZMOREMO, SMO!