fbpx

Novice

Tekma z grenkim priokusom

Lep test je bil za nas, test pripravljenosti, pravi Oliver Bogatinov

“Mislim, da smo dokaj dobro parirali Ljubljančanom, glede na to kako so dobra ekipa. vedno so nas po malem mleli, ampak mi smo se dobro držali in iskali priložnosti. Verjamem, da če nebi tako hitro dobili zadetka, bi bilo lahko v drugem polčasu še zelo zanimivo.”

 

Žal se za naše Radomljane tokrat ni izšlo. Doživeli so prvi poraz v spomladanskem delu prvenstva, z 19 točkami pa ostajajo tik na mesti, ki vodita v kvalifikacije za obstanek oziroma v drugo ligo. Pred Taborom iz Sežane in Gorico imajo točko prednosti.

Čeprav je imela Olimpija v prvem polčasu več kot polovico časa žogo v svoji posesti (na koncu 62-38), tri udarce več iz kota kot tekmec (na koncu 8-1), so mlinarji v okvir domačih vrat po statistiki Prve lige Telemach sprožile štiri udarce več od Ljubljančanov (na koncu 20-8).

Najnevarnejši poskus je bil strel Madžida Šošića v 15. minuti, ki ga je obramba Olimpije odbila v kot.

Zmaji so imeli dve lepi priložnosti za zadetek; v 36. minuti je Rui Pedro nastavil glavo na oster predložek Maria Kvesića, vendar se vratar Emil Velić ni pustil zmesti, v 42. minuti pa sta lepo kombinirala Rui Pedro in Mario Kvesić, slednji pa je strel s približno desetih metrov poslal preko gola.

Kvesić je bil bolj natančen na začetku drugega polčasa, ko je Olimpija z zadetkom kronala terensko premoč. Napadalec iz BiH je na dvanajstih metrih prišel do žoge in jo z natančnim strelom poslal v levi kot vratarja Velića. To je bil njegov deseti gol v sezoni in tretji na zadnjih treh tekmah.

 

Šošič, kljub razočaranosti ostaja pozitiven:

“Mislim, da se je tekma odvijala v predvidenem toku. Oni so držali večinoma žogo, so močni kadar imajo žogo v nogah. Delali smo to kar smo vadili na treningih, ta nizek blok. V prvem polčasu smo jih uspeli nadzorovati, ampak žal v drugem je prišlo do zadetka. Dobro smo delali rotacije in vse kar smo odnesli s treninga, vendar vseeno Olimpija je močna ekipa in prišli so do zaslužene zmage.”