fbpx

Novice

ŠTEJEJO LE GOLI

Prva liga Telemach 

Sobota, 18.9.2021; 9.krog

Športni park Domžale

Domžale – Kalcer Radomlje 2:0 (1:0)

Strelca: 1:0 Dobrovoljc (8.), 2:0 Georgijević (60.)

 

V soboto je bil na sporedu prvi derbi v letošnji sezoni med NK Domžale in NK Radomlje. Ekipi, ki si delita Domžalski stadion sta v sezono štartali pod pričakovanji in tri točke so bile zagotovo ambicija obeh taborov. 

A tokrat domači Domžalčani so povedli že v prvi resni priložnosti. Podajo iz kota je iskoristil Gaber Dobrovoljc, ki je žogo v gol potisnil z glavo.

Že v 10. minuti pa so svojo priložnost imeli tudi Radomljani, ko je Nuhanovič iz leve stani lepo našel prostega Blaiča, ta pa je iz prve poskusil s strelom mimo vrat. 

Naslednja priložnost za Rumene bojevnike je sledila v 35. minuti, ko je Nuhanovič tokrat z desne strani našel Šariča, ta pa je žogo z glavo meril nenatančno. 

Potem pa je sledil drugi polčasi in vodstvo z 2:0. V na videz ne nevarnem napadu so domžalski vezisti lepo odigrali dvojno kombinacijo. Žogo je z razdalje nepričakovano sprožil Georgijević, ta pa je končala za hrbtom Marjanoviča. 

Dve minuti za tem, pa so Radomljani imeli priložnost za znižanje vodstva, po kateri se jim bo še dolgo kolcalo. Kregar je sprejel žogo pred vratarjem Mulalićem, jo nesebično podal vendar do zaključnega strela na praktično prazna vrata ni prišlo. 

V 72. minuti pa so iz protinapada ponovno zapretile Domžale, ko je se je Vuk iz oči v oči pomeril z gostujočim vratarjem. Tokrat pa jo je bolje odnesel Marjanovič. 

Ta priložnost pa je bila tudi zadnja omembe vredna na tekmi. Točke so ostale v Domžalah.