Novice

SARAJEVO: VELIKA ZMAGA NAD VOJVODINO

Za nogometaši U15 je prvi tekmovalni dan izjemno močnega mednarodnega turnirja Valter Cup, ki te dni poteka v Sarajevu. Rumeni bojevniki so danes odigrali dve tekmi skupinskega dela in premagali favorite iz Vojvodine.

Po včerajšnjem prihodu v bosansko prestolnico, ki slovi po svoji izjemni gostoljubnosti, je danes ekipo čakal napored spored. Zjutraj so fantje najprej zajtrkovali, potem pa se začeli pripravljati na prvo tekmo proti ruskemu CSKA Moscow. Na razmočenem igrišču so pokazali veliko srčnosti in bojevniškega duha, se dobro kosali s kakovostnimi Rusi, ki so prvi gol dosegli iz prostega strela. Tudi drugi gol je padel iz prekinitve, tokrat je CSKA zadel po podaji iz kota. Tik pred koncem so prejeli še tretji gol in doživeli poraz. Čez nekaj ur jih je čakal že naslednji obračun – proti srbski Vojvodini. Rumeni bojevniki so se izjemno pobrali po uvodnem porazu in premagali vrstnike iz Srbije z rezultatom 1:0. Za zmago je zadel Nedim Ljubijankić. Jutri si bodo napredovanje poskušali zagotoviti na tekmi proti Kasimpasi, ki je danes dvakrat remizirala.


Lestvica po dveh odigranih krogih:

1. CSKA Moscow  4 točke
2. NK Kalcer Radomlje 3 točke
3. Kasimpasa 2 točki
4. Vojvodina 1 točka


Po odigranih tekmah je sledil tudi zabavni del gostovanja v Sarajevu. Ekipa je odšla na zasluženo kosilo, zvečer pa še na bowling, kjer so se fantje dobro zabavali in tako krepili ekipni duh, ki jih bo popeljal do uspeha tudi na jutrišnji odločilni tekmi.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI

Besedilo: Matic Robida