fbpx

Novice

RUMENI BOJEVNIKI PONOVNO ZELO USPEŠNI

Rumeni bojevniki so blesteli tudi ta vikend. Svoji tekmi sta odigrali mladinska in kadetska ekipa, starejši dečki, mlajši dečki, sezono pa je otvorila tudi ekipa U10. Kadetska ekipa je ponovno blestela s suvereno zmago nad Triglavom, visoke zmage pa so se veselili tudi starejši dečki.

1. SML in SKL

Mladinci in kadeti so, po gostovanju v Ljubljani, tokrat v domačem športnem parku pričakali goste iz Kranja. Kot je že v navadi, so na igrišče najprej stopili kadeti in tekmo odlično odprli. Zadetka v 7. minuti se je razveselil Domen Kobal. Naši fantje so z agresivno igro umrtvili nasprotnika in dominirali celoten prvi polčas. Prednost bi lahko bila še višja. V 2. polčasu so do nekaj priložnosti prišli tudi gostje, vendar je Vid Prusnik v 70. minuti povišal prednost domačih. Do konca so rumeni bojevniki imeli še nekaj zares zrelih priložnosti, vendar je ostalo pri 2:0.

Mladinci so v precej kaotični tekmi, polni rumenih in rdečih kartonov prikazali dobro igro in bili enakovreden nasprotnik favoriziranemu Triglavu. Prvi polčas je minil brez pravih priložnosti, v 2. pa je sodnik, s svojimi odločitvami je zaznamoval celotno srečanje, že v 48. minuti izključil domačega Marka Sojerja. Gostom je to dalo krila in prek Matije Nosana so povedli v 56. minuti. Kljub igralcu manj, se Radomljani niso predali in v 81. minuti so prišli do priložnosti za izenačenje. Iz 11-metrovke je bil uspešen Marko Latinčić in izid je bil poravnan. Do konca srečanja smo bili priča še nekaj, milo rečeno čudnim potezam sodnika a rezultat se več ni spremenil.

MLAJŠE SELEKCIJE:

Starejši dečki so se odpravili v Trebnje in deklasirali domačine. Zmagali so z visokih 11:1. Blestel je Jamin Kujraković, ki je zadel 4x, uspešni pa so bili tudi ostali fantje. Štart v sezono je varovancem Dušana Balutta uspel, saj s tremi zmagami na treh tekmah skupaj s Slovanom vodijo na lestvici.

Mlajši dečki U13 so tokrat igrali proti močnemu Bravu in se predstavili v zelo lepi luči. Rezultatsko je bil Bravo sicer boljši s 5:2, vendar so naši fantje pokazali, da se lahko tudi v 1. ligi kosajo z vsakim.

Mlajši dečki U12 so se pomerili proti NK Arne Tabor in po začetnih težavah in prejetih dveh zadetkih, v 2. polčasu nadigrali nasprotnika in izenačili na 2:2.

Sezono sta otvorili tudi ekipi U11 in U10, ki sta na domačih tleh gostili NK Interblock in NK Dren-Vrhnika. Ekipi sta prikazali lep nogomet, vidi se strast mladih nogometašev, ki čez teden dobro trenirajo, da lahko med vikendom pokažejo, kaj so se naučili.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI!

Besedilo: Matic Robida