fbpx

Novice

Rumeni bojevniki odigrali pripravljalno srečanje v Celju

Po dobrih dveh mesecih so rumeni bojevniki končno lahko okusili slast tekmovalnega naboja. Na stadionu Z’Dežele so se pomerili proti Celjanom in nudili odličen odpor favoriziranim domačinom. 

NK Celje – NK Kalcer Radomlje 2:1 (1:1)
Celje, stadion Z’dežele – 0 gledalcev, zaprto za javnost!
Strelci: 1:0 Luka Kerin (14.min.), 1:1 Jaka Štromajer (35.min.), 2:1 Jakob Novak (117.min.) 

CELJE 1: Matjaž Rozman (od 51.min. Stefan Moćić), Denis Marandici, Josip Ćalušić, Dušan Stojinović, Advan Kadušić, Žan Zaletel, Rok Štraus, Luka Kerin, Mitja Lotrič, Ivan Božić, Dario Vizinger.

CELJE 2: Metod Jurhar, Žan Flis, Jure Travner, Karlo Plantak, Amadej Brecl (od 43.min. Urh Moličnik), Lan Štravs (od 47.min. Adrian Zeljković), Nino Pungaršek, Tom Kljun, Jakob Novak, Valentin Zekhov, Gašper Koritnik.

KALCER RADOMLJE 1: Lenart Cerar, Lovro Vrandečič, Luka Guček, Rok Jazbec, Žan Poglajen, Mark Zabukovnik, Robi Jakovljević, Anže Pišek, Luka Cerar, Žan Nikolić, Oliver Kregar.

KALCER RADOMLJE 2: Filip Lojen, Aljaž Valenčak, Lenart Brolih, David Stariha, Gregor Marinšek, Andrej Pogačar, Sandi Nuhanović, Lan Gojak, Matic Ahačič, Mark Golob, Jaka Štromajer.
Priložnost so dobili še: Dino Kerić, Anis Đuzić, Marcel Pavel Kancilija in Gal Žinič.

Po dobrih dveh mesecih so Radomljani vnovič okusili slast tekmovalnega naboja. Zadnjo tekmo, ki so jo v letošnjem letu odigrali, sega v mesec marec, ko so na domačem igrišču remizirali s Fužinarjem. Pripravljalno srečanje proti Celju so Radomljani nestrpno čakali, saj so se vnovič želeli dokazati proti ekipi, ki zaseda drugo mesto na prvoligaški razpredelnici. Strokovno vodstvo Radomljanov je v današnjem srečanju ponudilo priložnost kar 26 igralcem med katerimi so tudi fantje izhodnega letnika mladincev. Tekma, ki je bila odigrana pred praznimi tribunami, je ponudila veliko razgibane igre tako pred celjskimi, kot tudi radomeljskimi vrati. Celjani so bili prvi, ki so po lepi akciji povedli in sicer po odličnem zaključku Luke Kerina. Radomljani niso ostali dolžni. Prav v času, ko so rumeni bojevniki prevzeli pobudo na terenu, je Luka Cerar odlično našel Štromajerja v osrčju kazenskega prostora. Slednji je mirno nastavil nogo in zatresel mrežo Rozmana. Kasneje so Celjani sicer imeli še nekaj priložnosti, a se radomeljska mreža ni zatresla. Omeniti velja, da sta oba vratarja, tako Lenart, kot Filip, danes bila razpoložena. Zmagoviti zadetek so Celjani dosegli le tri minute pred koncem srečanja, ko je s pravo bombo in mojstrskim strelom zadel Jakob Novak.

Po 120. minutah igre so se zmage veselili Celjani z 2 : 1. Trenerski štab je tako končno uspel dobiti podrobnejši pogled v stanje članske ekipe. Tako bo po končni analizi jasno, kaj bo potrebno vse postoriti, da bi lahko 9. junija na Brdu pri Kranju premagali nasprotnika. Pozitivno dejstvo je tudi, da so možnost za dokazovanje dobili tudi fantje, ki so se v minuli sezoni dokazovali še pri mladincih. Naslednje pripravljalno srečanje je planirano v sredo in sicer proti ljubljanskemu Bravu. 

 

Tekst: M.K.