fbpx

Novice

RADOMLJANI UGNALI DRUGOLIGAŠA IZ GROSUPLJA

Članska ekipa NK Radomlje se je v sredo, 25.1.2023 v Športnem parku Radomlje odigrala prijateljski obračun proti slovenskemu drugoligašu NK Brinje Grosuplje. Tekma je bila na sporedu ob 12.00 na igrišču z umetno travo.

Glavni trener rumeno-črnih Oliver Bogatinov je v začetno enajsterico uvrstil naslednje igralce: MrežarJustin, Ivetić, Jazbec, Ševelj, MalenšekŠtorman, Cerar ©, PogačarČuić F., Tahiraj. Radomljani so začeli odločno in že v prvih desetih minutah zatresli okvir vrat gostov, ko je iz obrata lepo poskušal Francesco Tahiraj, a zadel prečko gostujočega vratarja Šugića. V 23. minuti pa je četa Bogatinova le prebila led in si po lepi akciji priigrala vodstvo. Sprva je dolgo podajo na polovico nasprotnika poslal branilec Vicko Ševelj, kjer je lepo našel mladega Mateja Malenška. Ta je spretno preigral svojega branilca in v osrčje kazenskega prostora poslal nizek predložek, ki ga je v zadetek pretvoril Filip Čuić. Gostje so v 39. minuti zastreljali enajstmetrovko, v 41. minuti pa so Mlinarji vodstvo povišali, ko je po asistenci Filipa Čuića zadel Luka Jerin, ki je v igro vstopil na polovici prvega dela. Pred koncem prvega polčasa se je mreža gostov zatresla še tretjič. Tokrat se je med strelce vpisal Luka Cerar, podajalec je bil Vicko Ševelj.

V drugem delu so priložnost dobili: BašMarković, Zulić, Korun, Vrhovac, HrvojSever, Nuhanović, Čuić M. – Sokler, Mašić. Že v 51. minuti smo bili priča novemu zadetku Radomljanov, ko je lepo akcijo zaključil Anes Mašić. Gostje so vodstvo znižali v 55. minuti, v 75. minuto so rumeno-črni mrežo nasprotnika zatresli še petič. Strelec je bil ponovno Anes Mašić. Končni rezultat na semaforju je bil 5:1.

Naslednji prijateljski obračun bodo Radomljani odigrali v soboto, 28.1.2023 ko bo v Športnem parku Radomlje gostoval hrvaški drugoligaš NK Rudeš. Tekma se bo pričela ob 14.00.

Tekst: Lamin Diallo