fbpx

Novice

RADOMLJANI DO TOČKE V DEVETDESETI MINUTI

Radomljani so v petek zvečer v uvodnem srečanju drugega kroga Prve lige Telemach v Domžalah gostili ekipo NK Celje. To je bila prva domača tekma Radomljanov v novi sezoni.

V prvem poččasu pravih priložnosti ni bilo, ekipi sta nekajkrat prišli v tekmečev kazenski prostor, toda manjkali so nevarnejši streli. Celjani so morda poskušalii več, imeli so tudi rahlo terensko premoč, vendar je bil domači vratar Emil Velić brez resnejšega dela.

V nadaljevanje pa so gostitelji vstopili bolj pogumno. Strela Sandija Nuhanovića in Vicka Ševelja sta bila nevarna, toda žoga ni našla poti do mreže, oba so celjski nogometaši pravočasno blokirali. Pogumnejša igra domačih je gostom omogočila, da so imeli več prostora, v 53. minuti pa so to izkoristili, napadelc Ikwuemesi je po polprotinapadu prodrl po levi strani, podal žogo v sredino, kjer je Matić nato žogo ob pomoči vratnice poslal v mrežo Radomljanov. Kasneje so Radomljani nadaljevali z odprto in napadalno igro, kar se jim je obrestovalo pred iztekom rednega dela. V 90. minuti je z razdalje odlično meril Madžid Šošić, vratar Rozman pa je žogo odbil v prečko, le nekaj trenutkov pozneje pa je po predložku Šošića z desne strani Ivan Čalušić na levi strani kazenskega prostora preskočil celjske branilce, z glavo podal žogo pred gol, kjer je bil neoviran Rok Jazbec, ki ni imel težkega dela, da jo je z glavo preusmeril za hrbet celjskega vratarja.

Po tekmi sta spregovorila glavni trener Nermin Bašić ter strelec izenačujočega zadetka Rok Jazbec. Strateg Radomljanov je povedal: ”V prvem delu smo igrali zelo nervozno, nismo imeli pravega odgovora na formacijo nastpronika, ki je do tekme nismo pričakovali. V fazi obrambe nismo bili na mestu ne pri izvajanju pritiska, ne pri branjenju cone. V drugem delu smo krenili z veliko več motivacije in pokazali tisto pravo igro, v kateri znamo mirno držati posest žoge. Nato je sledil tisti nesrečni zadetek Celjanov. Priigrali so si še eno priložnost, razen tega pa smo celoten čas mi diktirali tempo igre in imeli posest žoge v svojih nogah. V zanjih petnajstih minutah sem se odločil, da dam priložnost mlajšim, ki so z vstopom v igro ekipi dodali nekaj več. Menim, da smo na koncu zasluženo dosegli izenačujoč zadetek, morda bi lahko dosegli še enega. Celje je zagotovo zelo kvalitetna ekipa, vendar tudi mi se ne bomo kar tako zlahka predali. Borimo se do konca in vsakič na igrišču pustimo srce. Veseli me, da smo po prejetem zadetku še naprej igrali mirno, nismo dovolili, da bi nas prevzela nervoza in tudi to mi daje upanje, da lahko ta ekipa letos pokaže veliko dobrega” Jazbec je dodal: ”Celjani so imeli v prvem polčasu morda malo več pobude. V drugem delu smo tudi mi začeli več igrati. Nato nas je prejeti zadetek malce presekal ampak vseeno smo nadaljevali pogumno, kar se nam je na koncu tudi obrestovalo.”

Radomljani bodo naslednjo tekmo igrali v gosteh, v petek 30.7. jih čaka obračun z Gorico.

 

⬇️ Komentar tekme proti NK CELJE

Stadion Domžale

SODNIKI: Mihael Antić, Adis Habibović, Primož Perger, Rade Obrenović, Tomaž Klančnik, Denis Šabanagić, Stojan Bole

STRELCI: 1:1 Jazbec (90′); 0:1 Matić (53′)

NK RADOMLJE: Velić – Ševelj (od 66′ Marković), Guček, Vrhovac, Hrvoj – Ćalušić, Čuić – Sever (od 66′ Šošić), Nuhanović, Cerar © – Hadžić

NK CELJE: Rozman – Flis, Vuklišević, Zec, Ajhmajer – Zabukovnik – Božić, Kouter, Jajičić (od 58′ Svetlin), Matić – Ikwuemesi (od 64′ Iličić)

RUMENI KARTONI: Vrhovac (77′)
RDEČI KARTONI: 

Končni izid: NK Radomlje – NK Celje 0:1

 

▶️ 1′ Začetek tekme!

 

10′ Po prvih desetih minutah so Celjani nekoliko več pri žogi, vendar zaenkrat brez resnih priložnosti na eni ali na drugi strani.

 

13′ Po izgubljeni žogi Radomljanov na lastni polovici se je Celjan ponudila odlična priložnost za protinapad. Do žoge je prišel Matić, strel pa je preprečil Vrhovac. Ostaja 0:0.

 

22′ Prva resna priložnost za Radomljane. Po podaji iz prostega strela je do zaključka prišel Nuhanović, njegov strel pa je ubranil Rozman. Ostaja 0:0.

 

38′ Nova priložnost za Radomljane. V kazenskem prostoru je do strela prišel Hadžić, ki pa ni meril dovolj močno, da bi resneje ogrozil vrata Celjanov, saj je Rozman njegov strel ulovil.

 

⏸ KONEC PRVEGA POLČASA! NK Radomlje – NK Celje 0:0

 

▶️ 46′ Začetek drugega polčasa.

 

⚽️ 53′ GOL! Za vodstvo Celjanov je zadel Matič.

 

🔁 58′ Prva menjava pri gostih. Iz igre Janjičić, v igro Svetlin.

 

🔁 64′ Druga menjava pri Celjanih. Iz igre Ikwumesi, v igro Iličić.

 

🔁 66′ Dvojna menjava pri Radomljanih. Iz igre Ševelj in Sever, v igro Marković in Šošić.

 

🟨 77′ Rumeni karton za Vrhovca.

 

🔁 78′ Trojna menjava pri domačih. Iz igre Cerar, Hadžić in Vrhovac, v igro Justin, Nadarević in Jazbec.

 

90′ Šošić je meril z razdalje in zadel prečko. 

 

⚽️ 90′ GOOOOOOOOL! Po odličnem predložku Šošića z desne strani je sprva do skoka prišel Ćalušića, ki je žogo lepo namestil Jazbecu, ta pa jo je z glavo za izenačenje poslal v mrežo gostov.

 

⏯ 90′ Spremljali bomo tri minute sodnikovega dodatka.

 

⏹ KONEC TEKME!