fbpx

Novice

PRVA LIGA SE BO ŠE NAPREJ IGRALA V RADOMLJAH

Včeraj je bil v Radomljah prav poseben, zgodovinski dan. Kadeti in mladinci so si priborili obstanek v prvoligaški druščini, kar je za naš klub zares izjemen uspeh. Proti Muri so potrebovali vseh šest točk, ki so si jih z dvema zmagama tudi priborili. Kadeti so slavili z 1:2, mladinci pa z visokih 1:4.

Že v soboto zvečer sta se kadetska in mladinska ekipa z avtobusom odpravili proti Murski Soboti. Vse to z namenom, da se čim bolje pripravita na najbolj pomembni tekmi v letošnji sezoni. Za obstanek v ligi so rumeni bojevniki potrebovali dve zmagi in maksimalnih 6 točk.

Ob 11:00 se je začelo! In začelo se je izjemno, saj je že v 9′ mrežo domačih zatresel naš kapetan Anis Đuzić. Do konca polčasa se je zvrstilo še nekaj priložnosti na obeh straneh, rezultat pa je ostal 0:1. V 2. polčasu pa so domači zaigrali bolj odločno in v 46′ izenačili. Našim nogometašem remi ni ustrezal, zato so vse sile usmerili v napad, zaigrali zelo odprto in v predzadnji minuti rednega dela je svoj najpomembnejši gol zadel Nik Majcen ter Radomlje popeljal na prag obstanka. Kadeti so svoje delo opravili z odliko in pred nami je bila le še tekma mladincev.

Varovanci Janija Pateta so začeli izvrstno in že v 3. minuti povedli. Zadel je Kristjan Kovačevič. Nadaljevali so udarno in že v 21′ je bil rezultat 0:2. Strelec Matias Gomara se je razveselil še svojega petega zadetka po prihodu v Radomlje. Potem je zadel še Jure Perger iz 11 metrovke in za konec izjemnega prvega polčasa še Mark Zabukovnik. Rezultat je bil 0:4 in rumeni bojevniki so bili samo še korak oddaljeni od obstanka.

Vsi na tribunah so pogledovali na ostala igrišča, saj Radomljani niso bili odvisni samo od sebe. Potrebovali so zmago Maribora v Novem mestu in zmago Interblocka proti Kopru. Oba rezultata sta se uresničila in veliko, zares veliko slavje se je lahko začelo. Najprej v garderobi v Murski Soboti, nadaljevanje pa je sledilo v Športnem parku Radomlje.
Radomlje ostajajo v prvi ligi, mladi nogometaši se bodo še naprej merili z najboljšimi ekipami in tako napredovali iz tekme v tekmo. Fantastičen uspeh vsakega posameznika v obeh ekipah, ki so dali vse za svoj klub in se zasluženo v zadnjem krogu dvignili za dve mesti in obstali med elito. Čestitke Janiju Patetu, Borutu Smolnikarju, Dušanu Baluttu in Aleksandru Deliću za vodenje ekipe, čestitke trenerju vratarjev Vasji Simčiču in kondicijskemu trenerju Dejanu Geriću za prispevek k velikemu uspehu radomeljskih nogometašev. Ne smemo pozabiti niti na navijače, ki so celo sezono navijali in bili večkrat dvanajsti igralec na tekmah.

Včerajšnji dan je lep dokaz, da v kolikor nekaj HOČEMO, to ZMOREMO in zato SMORUMENI BOJEVNIKI!

Besedilo: Matic Robida