fbpx

Novice

Ogled nogometne tekme za lepši začetek novega šolskega leta

Poletje nas počasi zapušča, z jesenjo pa so se za šolske klopi vrnili šolarji, medtem ko smo športni klubi že pričeli z novo sezono. Ravno novo šolsko leto oz. »nazaj v šolo« je bila glavna tematika petkove nogometne kvalifikacijske tekme za EP 2020 med reprezentancama Slovenije in Poljske, na kateri smo v ljubljanskih Stožicah ob podpori NLB navijali tudi v NK Radomlje. Skupno 2000 navijačev, med katerimi smo bili tudi športni klubi, ki jih NLB podpira v okviru projekta Šport mladih, smo z navijanjem ustvarili nepozabno vzdušje, naše fante popeljali do zmage, za naše otroke pa z ogledom tekme pripravili edinstveno izkušnjo.

Že sama pot v Ljubljano/zbiranje pred ljubljanskimi Stožicami je na naše varovance naredila prav poseben pečat. V rdečo odeti številni poljski navijači so med nas in naše otroke vlivali motivacijo za še glasnejše navijanje, pogled na stadion, ki se je vztrajno polnil, na igrišču pa je že bilo vse nared za igro naših reprezentantov, je med otroki stopnjevala pričakovanje po bližnjem srečanju z njihovimi idoli. Oblak, Iličič, Zajc in ostali nogometni junaki so namreč že s samim prihodom na igrišče pričeli našo dogodivščino.

Prvi polčas, prvi slovenski zadetek. Stožice, predvsem pa naša severna tribuna, ki jo je z lepo gesto napolnila Nova Ljubljanska banka, je ponorela. Otroški obrazi, ki med samo tekmo niso mogli skriti nervoze, so nemudoma postali nasmejani, veseli in ponosni. Kmalu za tem, v drugem polčasu, so postali še bolj. Navijanje se je stopnjevalo, otroci so postajali še bolj razigrani, vse do sodniškega piska, ki je bil tokrat v melodijah slovenske zmage. Hvaležni našemu sponzorju za možnost ogleda reprezentančne tekme smo se odpravili proti domu, spanca pa do jutranjih ur ni bilo, saj so otroci od navdušenja še kar prekipevali od energije.

Po izjavah otrok, ki že od malih nog živijo za šport/nogomet, si lepšega začetka šolskega leta ne bi mogli predstavljati. Zmaga namreč zanje pomeni poistovetenje z njihovimi lastnimi cilji, športni idoli pa v trenutku postanejo še »večji«. Tega se zavedajo tudi v NLB, kjer z veseljem že dolga leta podpirajo šport, peto leto zapored pa vodijo tudi lasten projekt NLB Šport mladih, v katerega smo bili v sezoni 2018/2019 vključeni tudi v NK Radomlje. Z omenjenim projektom tako z NLB delimo isto vizijo, da mlade spodbujamo h gibanju in zdravem življenju, jih odvrnemo od računalnikov in jih ponovno usmerjamo v naravo, na igrišča in telovadnice ter jih s športnimi vrednotami lažje pripravimo na vse, kar v življenju sledi.