fbpx

Novice

OBETAVEN ZAČETEK KADETOV IN MLADINCEV

Naši novopečeni prvoligaši so se v prvih dveh pripravljalnih tekmah pomerili s prvoligašema, NK Krka in NK Bravo. Dosegli so 2 zmagi, en remi in en poraz, kar je lepa popotnica za prihodnje tekme in obet za prihodnjo sezono.

Prvo pripravljalno tekmo so kadeti odigrali proti NK Krka in jo z lepo predstavo tudi dobili z rezultatom 4:2. Igra je bila na trenutke nekoliko raztrgana kar je bilo pričakovano glede na to, da je šlo šele za 1. tekmo v novi sezoni. Za njimi so na igrišče prišli še mladinci obeh moštev. Gostujoči nogometaši iz Novega mesta so diktirali tempo igri, bili boljši nasprotnik, našim fantom pa je primanjkovalo predvsem samozavesti in sproščenosti. Tekma se je končala z rezultatom 1:1.

Druga pripravljalna tekma je sledila že 3 dni kasneje, ponovno v Športnem parku Radomlje, proti NK Bravo. Kadetska tekma je bila polna nepovezane igre na obeh straneh, več napak pa so izkoristili varovanci trenerja Dušana Balluta in zasluženo še drugič slavili, tokrat s 3:2. Mladinci so imeli nekaj več težav z odličnimi gosti, ki so slavili z rezultatom 1:5, vendar je trener Jani Pate videl veliko več hrabrosti pri svojih fantih, kar nas navdaja z optimizmom, da se bodo že naslednjič predstavili v še boljši luči.

Hočemo, zmoremo, smo!

Tekst: Matic Robida
Foto: Ožbej Šoštar