Novice

4 točke

NOVE 4 TOČKE ZA KADETE IN MLADINCE

Pester vikend je ponovno za vsemi, ki delujejo v NK Kalcer Radomlje. Današnjo športno nedeljo pa so zaznamovali kadeti in mladinci, ki so osvojili velike štiri točke proti NK Interblock v boju za obstanek med elito.

Po dvojni zmagi na gostovanju pri ND Gorica, smo z nestrpnostjo čakali novi pomembni tekmi v borbi za obstanek proti ljubljanskemu Interblocku, ki je imel pred današnjima tekmama 5 točk prednosti pred našimi fanti. Kadeti so v prvem polčasu igrali zelo dobro, zavzeto in nasprotniku niso pustili, da si ustvari veliko priložnosti. Tudi Radomljani niso uspeli prebiti obrambe. V 2. polčasu pa so domači vendarle povedli in veselje je bilo zelo veliko. Dosojeno enajstmetrovko je v zadetek pretvoril domači kapetan Anis Đuzić. V naslednjih minutah je koncentracija domačim fantom nekoliko padla in že v 51′ minuti je sledil zadetek Interblocka. Izenačil je Ristić in tako izničil vodstvo rumenih bojevnikov, ki je trajalo zgolj šest minut. Sledile so izenačene minute, rahlo pobudo so imeli gostje, vendar se rezultat do konca tekme ni spremenil.

Mladinska tekma se je začela nekoliko nervozno na obeh straneh, videlo se je, da gre za res pomembno tekmo. V 34-ih minutah je sodnik pokazal kar štiri rumene kartone, od tega tri Radomljanom. Proti koncu polčasa je bilo vedno bolj nevarno pred domačim vratarjem Lenartom Cerarjem. V 37′ pa so povedli gostje. Po podaji iz kota je z glavo zadel Stariha Laban. To je bil tudi izid polčasa. V drugem so domači fantje na vsak način poskušali izenačiti. Trud se je poplačal v 76′, ko je zadel najboljši strelec Jure Perger. To pa še ni bilo vse. Radomljani so na vsak način želeli do zmage, saj jim remi ni ustrezal preveč. Zato so vse sile usmerili v napad in v 90′ je, na veselje vseh zbranih v Športnem parku Radomlje, zadel rezervist Kristjan Kovačevič in rumeni bojevniki so še enkrat več upravičili svoj naziv.

Naslednji teden sledi tekma z VOC Celje, ponovno v ŠP Radomlje in fantje bodo veseli vsake vzpodbude iz tribun, zato pridite navijat za nogometaše, ki se borijo za obstanek v ligi.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI

Tekst: Matic Robida