fbpx

Novice

NA PRVI PRIPRAVLJALNI TEKMI PORAZ PROTI HRVAŠKEMU PRVOLIGAŠU HNK GORICA

Radomljani so danes na sosednjem Hrvaškem proti prvoligašu HNK Gorica odigrali prvo pripravljalno tekmo v času zimskih priprav. Tekma se je končala z izidom 4:0 za ekipo iz Velike Gorice, prvi polčas se je končal brez zadetkov.

V prvi polovici je trener Nermin Bašič v ogenj poslal naslednjo postavo: Velić v golu, Mišić, Mužek, Guček, Primc v zadnji linij, Nuhanović in Zabukovnik na položajih vezistov, Cerar v polšpici ter Šarić, Pogačar in Guzina v napadu. Prvo priložnost za rumeno črne je v šestnajsti minuti zapravil napadalec Guzina, čigar strel z glavo iz neposredne bližine je ubranil danes izvrstni domači vratar Debijađi. Po podaji Primca iz desnega boka se je Guzina znašel sam pred vrati domačih, vendar njegov strel ni bil dovolj močan, da bi resneje ogrozil vrata ekipe domačih. Le deset minut za tem pa je moral trener Bašić opraviti že prvo menjavo, ko je iz igre po prejetem udarcu v koleno odšel vratar Emil Velić. V igro je vstopil David Šugić in Radomljani so nadaljevali z napadalno igro ter si v šestintrideseti minuti priigrali novo priložnost za vodstvo. Po dosojenem prekršku v kazenskem prostoru je na belo točko žogo postavil Šarić, ki pa je meril kanček previsoko in izid je ostal nespremenjen. Nekaj minut za tem je z glavo poskušal še Guček, tudi njegov strel pa je zletel preko vrat.

Po polčasu so priložnost dobili mlajši igralci, od tega štirje mladinci in domača ekipe Gorice je zadela že v prvi minuti nadaljevanja igre. V drugem polčasu so igrali Šugić, Zulić, Jazbec, Petek, Bošnjović, Kostanjšek, Zabukovnik, Štorman, Kregar, Fortuna in Varga, v drugem delu drugega polčasa pa je v igro stopil še vratar Fermišek. Končni izid tekme je bil 4:0.

Po tekmi je izjavo za našo spletno stran podal kapetan ekipe Luka Cerar: ”Za nami je prva tekma v tem pripravljalnem obdobju. Spremljali smo dva povsem različna polčasa. V prvem je naša ekipa igrala zelo kakovostno, priigrali smo si veliko priložnosti, zgrešili tudi enajstmetrovko ampak na žalost je izid ostal nič proti nič. V drugem polčasu smo malce padli, priložnost za dokazovanje so dobili predvsem manj izkušeni igralci, tudi nekaj mladincev in to je bilo moč opaziti tudi pri končnem rezultati. Ne glede na poraz smo lahko s prikazanim zadovoljni, saj smo še posebej v prvem polčasu dokazali, da se lahko kosamo z ekipo kakršna je HNK Gorica. Lahko rečem, da smo bili v prvem delu boljši nasprotnik, saj smo ustvarili več akcij z zaključki kot pa domači. Pozitivna plat je tudi to, da smo zelo uspešno izvajali pritisk v zgornji tretjini igrišča ter nasprotniku preprečili, da bi umirjeno gradil svojo igro. Sedaj je čas, da se regeneriramo in nadaljujemo z načrtovanim delom.”.

Ekipo Nermina Bašića čaka krajši počitek, prihodnje petek pa bo na sporedu že druga pripravljalna tekma proti slovenskemu drugoligašu NK Fužinar.