Novice

MLADINSKA ŠOLA ŠE NAPREJ KORAKA PO ZMAGOVITI POTI!

Tudi v tem tednu se je veliko dogajalo v ligah, kjer tekmujejo naši starejši in mlajši dečki (U-15 in U-13) ter U-12. Selekciji Boruta Smolnikarja in Matica Robide sta ponovno ohranili svojo mrežo nedotaknjeno in tako zmagali z rezultatoma 5:0 in 4:0. Selekcija U12, pod vodstvom Robija Zorca, pa je premagala vrstnike iz Vrhnike z rezultatom 2:3.

Selekcija U15 še naprej ruši pred seboj, tokrat so v ŠP Radomlje premagali vrstnike iz ljubljanske Svobode, končni rezultat je bil 5:0. Zadeli so Žle, Fatur, Obradović in 2x kapetan Ljubijankić. To je bila še 5. zmaga na šesti tekmi prvenstva. Spodrsnilo jim je le na gostovanju pri NK Bartog Trebnje, kjer so remizirali.
Mlajša selekcija U13 pa je letos še uspešnejša. Za šesto zmago, na prav toliko odigranih tekmah, so tokrat pričakovano in zanesljivo premagali goste iz Grosupelj. Končni rezultat je bil 4:0. Na začetku jim ni steklo, potem pa je Malkoč Korez z dvema zadetkoma poskrbel za vodstvo. Pred koncem polčasa je zadel še Majetić. V drugem polčasu je tempo še nekoliko padel, priložnosti so se za naše vrstile vendar so zadeli le še enkrat, uspešen je bil Gregorc. Trener Robida je po tekmi povedal: »S tekmo nisem najbolj zadovoljen, rezultat je sicer ugoden, igra pa ni bila na pravem nivoju. 2. polčas je bil nekoliko boljši in na tem moramo graditi naprej.«. Drug teden gre ekipa v Belo Krajino, kjer bodo igrali derbi s Kolpo, ki je letos prav tako zabeležila 6 zmag.

Selekcija U-12 pa se je tokrat odpravila na gostovanje na Vrhniko proti NK Dren-Vrhnika. Še enkrat se je izkazalo, da lestvica včasih ni pravšnji pokazatelj moči in da je premoč potrebno pokazati na igrišču. Naši fantje in punca niso bili tako dominantni in po 1. polčasu je bil rezultat 1:1. V drugem polčasu so domači povedli v 45′, RUMENI BOJEVNIKI pa so znova upravičili svoje ime in obrnili rezultat sebi v prid. Strelci za naše so bili Enej Grad, Žak Avbelj in Klemen Kastelec.

Mladinska šola je tako ponovno pokazala svojo moč in dobro delo na treningih. Na tekmah razveseljujejo starše in skrbijo za odlične rezultate in napredek naših mladih nogometašev. Upamo in verjamemo, da se bo ta trend nadaljeval tudi v prihodnje.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO!

Tekst: Matic Robida
Foto: Gala A. R.