fbpx

Novice

MLADINSKA EKIPA ŠE NAPREJ NA VRHU LESTVICE

Mladinska in kadetska ekipa NK Radomlje sta v sedmem krogu državnega tekmovanja v Športnem parku Radomlje gostili ekipi Aluminija iz Kidričevega. Mladinska ekipa je v prvih šestih srečanjih zbrala 13 točk, medtem ko so kadeti v zadnjem krogu proti Domžalam vknjižili prve tri točke.

Mladinski trener Erik Merdanović na tekmi ni mogel računati na kaznovanega Denisa Solakovića ter nedavno ponesrečenega Diega Gorgieva, ki pa se bo v prihodnjem tednu že priključil treningom mladinske ekipe. V ekipo se je vrnil tudi kapetan Anel Zulić. Radomljani so tekmo začeli v naslednji postavi: MesarićPurkart, Čosić, Zulić ©, ŽunecRovšek, AndjelićŠćira, Štorman, MalenšekJerin.

Mladi Radomljani so povedli zgodaj, ko je po podaji iz kota v 17. minuti z glavo natančno meril kapetan Anel Zulić. Z asistenco se je izkazal Rok Štorman. Ekipa Radomelj je dominirala celotno tekmo in nasprotniku ni pustila, da bi resneje ogrozil vrata Patrika Mesarića. V prvem polčasu so imelu rumeno-črni še dve priložnosti za povišanje vodtsva. Najprej sta lepo kombinirala Rok Štorman in David Šćira, ko se je slednji znašel v lepem položaju za strel, malce pred robom petmeterskega prostora pa mu je žogo z noge snel eden izmed branilcev gostujoče ekipe. V 45. minuti je imel priložnost za drugi zadetek na srečanju kapetan Anel Zulić, veselje pa mu je tokrat preprečila vratnica.

V drugem delu so Radomljani nadaljevali v istem ritmu in hitro prišli do povišanja vodstva. Ponovno je bila na delu kombinacija ŠtormanZulić, prvi je zopet krasno podal iz kota, Zulić pa je tokrat zaključil atraktivno s peto in svoji ekipi priigral vodstvo z 2:0. Pred koncem srečanja so imeli varovanci Erika Merdanovića na voljo še najstrožjo kazen, ki pa je Luka Jerin ni izkoristil in tekma se je končala s prednostjo dveh zadetkov.

Po srečanju smo govoril s trenerjem Erikom Merdanovićem: ”Proti Aluminiju smo želeli rezultatsko krivuljo zopet obrniti  navzgor, saj tekma z Domžalami zaradi nesrečnega dogodka ni bila realen pokazatelj naše forme. Skozi celotno tekmo smo bili boljši nasprotnik, gostom smo puščali izjemno malo prostora v zadnji tretjini. Sami bi poleg dveh doseženih golov lahko zadeli še vsaj dvakrat, ampak nam je v ključnem momentu zmanjkalo nekaj koncentracije. Zdaj je pred nami reprezentančni premor, ki ga bomo pametno izkoristili. Ekipi pa še enkrat čestitke za zasluženo zmago.

Kadeti kljub velikemu številu priložnosti in zgodnjemu vodstvu poraženi

Pred mladinsko ekipo pa je bila na delu tudi ekipa kadetov. Trener Dragan Čadikovski je v prvo enjasterico uvrstil naslednje nogometaše: Ločnikar © Stojanov, Volčanšek, Pantić, RaztresenMarsel, KmetičMilojević, Muminović, PasuttoJahić.

Že v tretji minuti so gostje zadeli prečko iz prostega strela. V 23. minuti se je z obrambo izkazal kapetan Anže Ločnikar, za tem pa so do svoje prve resnejše priložnosti prišli tudi Radomljani. V 32. minuti je po globinski žogi Nemanja Miljojevića do žoge prišel Adin Jahić, ki je poskusil s strelom, gostje pa so njegov poizkus uspeli odbiti. Žoga je priletela do Luka Pasutta, ki je iz neposredne bližine zatresel mrežo Aluminija in svoji ekipi priigral vodstvo z ena proti nič. 

Na začetku drugega polačsa so imeli varovanci Čadikovskega novo priložnost za zadetek, ko je iz neposredne bližine vratnico zadel Nemanja Milojević. V 54. pa so gostje izid uspeli izenačiti, strelec je bil Metličar Flic. Dobrih deset minut kasneje, so gostje kljub pristisku domačinov ponovno zadeli, tokrat je bil natančen Letonja. Po vodstvu gostov so imeli Radomljani še vedno pobudo na igrišču, v situaciji ena proti ena z vratarjem se je znašel rezervist Tristan Čizej Miskić, vendar čuvaj mreže Aluminija je njegov strel ubranil. V sodnikovem dodatku je imel morda celo najlepšo priložnost na srečanju Lan Samec, ki je lepo preigral vratarja, nato pa pred praznimi golom zadel vratnico. Tekma se je tako končala s porazom kadetske ekipe NK Radomlje z 1:2.

Naslednji krog bo na sporedu po reprezentančnem premoru v soboto, 1. oktobra ko se bosta ekipi mladincev in kadetov odpravila v Novo mesto in se pomerili s tamkajšnjo Krko.

Tekst: Lamin Diallo
Foto: Tomaž Strgar