fbpx

Novice

MLADINCI Z ODLIČNO FORMO PRVI NA LESTVICI, KADETI ŠE BREZ TOČK

Mladinska in kadetska ekipa sta v 5. krogu tekmovanja 1. Slovenske kadetske in mladinske lige gostovali pri ekipi ND Gorica. Selekcija U19 je imela po štirih odigranih krogih 10 točk, medtem ko so bili kadeti s tekmo manj od svojih nasprotnikov še brez točk.

Trener kadetov Dragan Čadikovski je za obračun proti Gorici v prvo postavo uvrstil naslednjo enajsterico: Ločnikar © Kmetič, Pantić, Dragaš, StojanovRaztresen, MarselSamec, Milojević, MuminovićJahić. Čadikovski še vedno ni mogel računati na Roka Mavro, ki še ni pridobil pravice do nastopa.

V prvem delu prvega polčasa smo spremljali precej izenačeno igro in mladi Radomljani so si v tem času priigrali tudi nekaj polpriložnosti. Omeniti gre poizkus Muminovića, ko je po lepem predložku v kazenski prostor malce prepozno prišel na pravo mesto in zgrešil priložnost, ki bi kadete pripeljala do prvega vodstva v novi sezoni. V 30. minuti so domačini povedli, natančen je bil Veličkov. Deset minut za tem so vodstvo podvojili, ko je bil iz najstrožje kazni zanesljiv Blažič. V drugem polčasu so Goričani dosegli še tretji zadetek, Radomljani pa so tekmo končali z dvema igralcem manja, saj sta bila izključena Jahić in Corn.

Mladinci brez težav do novih treh točk

Mladinska ekipa v nasprotju s kadetsko kaže zares neverjetno formo, saj so dosegli že četrto zaporedno zmago. Glavni trener Erik Merdanović je tekmo začel v naslednji postavi: MesarićPurkart, Zulić ©, Solaković, ŽunecAndjelić, DurakovićŠćira, Štorman, MalenšekJerin.

Že v prvem polačsu je mladinska ekipa dosegla tri zadetke. V polno so merili David Šćira (20′), Rok Štorman (39′) in Matej Malenšek (44′), v drugem polčasu pa so si Goričani gol zabili kar sami, ko je nespretno reagiral Zeriali.

Po tekmi je dogajanje v Gorici pokomentiral glavni trener mladinske ekipe Erik Merdanović: ”Začetek tekme je bil z naše strani malo zadržan, kar sicer ni v naši navadi. V nadaljevanju prvega polčasa pa smo pričeli dominirati, bili smo igrivi in ustvarili smo si zares veliko priložnosti. Plod tega so bili tudi trije zadetki v mreži domačinov. V drugem polčasu smo igrodobro nadzorovali, zadeli še enkrat in tekmo mirno pripeljali do konca. Celotni ekipi izrekam iskrene čestitke za zmago in dobro predstavo. Kljub zasluženim osvojenim trem točkam se zavedamo, da imamo še veliko neizkoriščenega potenciala. Zdaj se lahko v miru pripravimo na sobotno gostovanje v Domžalah.

Mladinci in kadeti bodo v soboto, 3.9.  gostovali v Domžalah, ko bo na sporedu občinski derbi z NK Domžale. Kadetska tekma bo na sporedu ob 11.00, mladinci pa se bodo med seboj pomerili ob 13.30.

Tekst: Lamin Diallo