fbpx

Novice

MLADINCI SLAVILI PROTI MARIBORU, KADETI OSTALI PRAZNIH ROK

Mladinska in kadetska ekipa sta v nedeljo, 21.8. v Športnem parku Radomlje gostili ekipi Maribora. Kadeti imajo od mladinske ekipe odigrani dve tekmi manj, saj sta bila njuna zadnja dva obračuna prestavljena zaradi bolezni.

Kadetska ekipa, v kateri je še vedno manjakal vezist Roko Mavra je tekmo odigrala v naslednji postavi: Ločnikar ©, Stojanov, Dragaš, Pantić, Samec, Raztresen, Muminović, Kmetić, Pasutto, Marsel in Milojević. Varovanci Dragana Čadikovskega so bili proti naprotniku s Štajerske nemočni, saj so obračun izgubili z izidom 0:5.

Mladinska ekipa, ko jo vodi trener Erik Merdanović, pa je pokazala več upanja. Tekmo so začeli: MesarićPurkart, Zulić, Solaković, ŽunecAndjelić, DurakovićŠtorman, Malenšek, ŠćiraJerin. Že v uvodnih minutah so si Radomljani priigrali enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Rok Štorman. Rumeno-črni so nadaljevali z visokim ritmom in napadi proti vratom gostov so se vrstili eden za drugim. V 27. pa so domači dočakali povišanje vodstva. Svoj drugi zadetek v dresu Radomelj je dosegel Luka Jerin. Pred koncem prvega polčasa so Mariborčani izid uspeli znižati. V drugem delu pa so Radomljani zadeli še tretjič, ko je v 85. minuti natančno meril Jan Rovšek. Končni izid je bil 3:1, mladinska ekipa pa je tako slavila že na tretji zaporedni tekmi.

Po tekmi je svoje občutke opisal glavni trener mladinske ekipe Erik Merdanovič: ”Težka tekma proti zelo kvalitetnemu in fizično močnemu nasprotniku. Tekmo smo odlično odprli in hitro zadeli, v nadaljevanju pa je bila tekma izenačena. Zasluženo smo dosegli drugi zadetek v pravem momentu, potem pa po padcu koncentracije dobili zadetek in na odmor odšli z minimalno prednostjo. V drugem polčasu smo gledali enakovredno tekmo in proti koncu smo zadeli še tretjič. Čestitke igralcem za prikazano igro in zasluženo zmago”.

Mladinska in kadetska ekipa se bosta v šestem krogu tekmovanja pomerili z Gorico, še prej pa bodo kadeti odigrali zaostalo srečanje proti ekipi Kopra, ki bo na sporedu v četrtek 25.8.2022 v Športnem parku Bonifika.

Tekst: Lamin Diallo