fbpx

Novice

MLADINCI PREMAGALI VODILNE NA LESTVICI

Velika zmaga naših mladincev! V Kidričevem so z minimalnim rezultatom 0:1 premagali NK Aluminij, ki je bil do tega kroga vodilna ekipa na lestvici 1. slovenske mladinske lige.

V soboto v zgodnjih dopoldanskih urah sta se ekipi kadetov in mladincev zbrali v Športnem parku Radomlje in se skupaj odpeljali proti štajerski. Ob 12:00 je bila na sporedu kadetska tekma. Na, za te vremenske razmere, odličnem igrišču so domačini začeli odlično in že v 17. minuti je bil rezultat 2:0. Kljub terenski premoči in nekaj priložnostim so naši fantje prelahko izpadali v obrambi in domači so v 24. minuti povišali na 3:0. Rumeni bojevniki se niso predali in še pred polčasom, preko Nika Korošca znižali rezultat. V drugem polčasu so poskusili z igro na vse ali nič, ki pa jih ni nagradila. Domači so zadeli še enkrat, ob koncu tekme pa je za končnih 4:2 zadetek dosegel Domen Kobal. Tokrat se kadetom ni izšlo, vendar verjamemo, da bo že v naslednjem krogu bolje.

NAJBOLJŠA PREDSTAVA LETOS!

Sledila je mladinska tekma. Radomljani so bili odločeni, da se postavijo po robu favoriziranim domačinom. V 1. polčasu je bilo nekaj velikih priložnosti na obeh straneh, ki pa so ostale neizkoriščene. Z izjemnimi posredovanji se je izkazal predvsem gostujoči vratar, ki je v enem napadu kar 3x preprečil veselje našim fantom. Polčas se je končal z 0:0. V nadaljevanju pa se je že v 50. minuti zgodilo nekaj, kar je morda odločilno spremenilo potek tekme. Igralec Aluminija Luka Mesarič si je v treh minutah prislužil dva rumena kartona in pot v slačilnico. Naši fantje so zaigrali še bolj samozavestno in nizali priložnosti. V 73. minuti pa končno zasluženo vodstvo. Zak Palek je dobil žogo v kazenskem prostoru in jo z desnico poslal v mrežo. Do konca tekme so rumeni bojevniki suvereno nadzirali položaj in se veselili presenetljive, a zelo zaslužene zmage.

Kapetan Mark Zabukovnik je po tekmi povedal naslednje:

V tekmo smo šli pogumno in čvrsto, nismo se ustrašili nasprotnika. Pripravili smo si lepo število priložnosti, zadeli gol, imeli nekaj sreče v obrambi, nasprotnik je prejel rdeči karton in čisto vse se nam je poklopilo. Dokazali smo si, da lahko enakovredno igramo tudi proti najvisje uvrscenim ekipam v ligi in mislim da je to dobra motivacija za prihodnje tekme.

Nove tri točke na skupni lestvici so dobra motivacija za naprej. Novo gostovanje čaka kadete in mladince že v soboto 10.11., ko se bodo odpravili v Krško, s katerim so letos že igrali. Tako kadetska kot mladinska tekma sta se končali z 2:2, zato si želimo, da bodo naši fantje odlične predstave pokazali tudi tokrat.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI

Besedilo: Matic Robida