fbpx

Novice

MLADINCI KOLEDARSKO LETO ZAKLJUČILI Z ZMAGO, KADETI PORAŽENI

Mladinska in kadetska ekipa sta v nedeljo, 27. novembra odigrali tekmi zadnjega prvenstvenega kroga v letošnjem koledarskem letu. Zasedba Erika Merdanovića je proti Bravu slavila z izidom 1:3, kadeti pa so morali priznati premoč nasprotniku, ki je bil boljši s 5:1.

Mladinska ekipa je srečanje proti Bravu začela v naslednji postavi: Mesarić © Brvar, Solaković, Čosić, PurkartRovšek, DavidovićŠćira, Štorman, MalenšekJerin. Srečanje so začeli odločno in povedli že v 14. minuti, ko je bil natančen David Šćira. Deset minut kasneje je mrežo Brava zatresel še Rok Štorman. Ljubljančani so na začetku drugega polčasa vodstvo Radomljanov znižali, ko je za Šiškarje zadel Dagarin. Tekma je bila napeta do samega konca, nato pa je v 85. minuti za Radomlje zadel še Uroš Stonjić in s tem postavil končni izid srečanja 1:3.

Z gostovanjem pri NK Bravo smo zaključili jesenski del prvenstva. Veseli me, da smo na zadnji tekmi zmagali, kar pomeni, da bomo spomladanski del tekmovanja pričakali na mestih, ki smo si jih kot cilj zastavili pred začetkom sezone. Veseli me tudi individualni napredek naših igralcev, ki so v jesenskem delu trdo garali in pokazali svojo kvaliteto. Sedaj naš čaka nekoliko bolj sproščen zaključek leta, januarja pa se bomo ponovno lotili dela in se skupaj pripravili na spomladanski del sezone. Dogovorili smo se že za deset pripravljalnih tekem, od tega bo nekaj moštev tudi članskih. Nekaj pripravljalnih tekem bo tudi mednarodnih, v februarju nas čakajo še nekajdnevne priprave v Umagu, kar pomeni, da imamo še veliko dela s ciljem, da v spomladi nagradimo, kar smo dosegli v jesenskem delu prvenstva,” je po zadnji tekmi v jesenkem delu tekmovanja za spletno stran NK Radomlje dejal glavni trener mladinske ekipe Erik Merdanović

Kadeti koledarsko leto zaključili s porazom

Moštvo Dragana Čadikosvkega je srečanje proti kadetski ekipi Brava začela v naslednji postavi: JelićStojanov, Pantić, Dragaš, RaztresenKmetič, MarselPeranović, Milojević, MavraJahić. Domača ekipa Brava je že v deveti minuti ostala le z desetimi igralci, saj je rdeč karton prejel Močiler. Kljub temu so Šiškarji povedli v 33. minuti, ko je lastno mrežo zatresel branilec Pantić. Isti igralec je v 44. minuti prejel že drugi rumeni karton in je zato moral predčasno pod prho, domača ekipa pa je v zadnji minuti prvega polčasa vodstvo povišala na 2:0. V drugem polčasu so prvi ponovno zadeli Bravaši, Radomljani pa so vodstvo uspeli znižati v 58. minuti, ko se je za rumeno-črne med strelce vpisal Luka Pasutto. Ekipa Brava je do konca tekme dosegla še dva zadetka in srečanje se je končalo z izidom 5:1.

Po srečanju je za naše bralce spregovoril trener kadetske ekipe Dragan Čadikovski: ”Prvih petindvajset minut smo igrali odlično, imeli v polju igralca več, a smo nato dobili nesrečen gol, ki smo si ga pravzaprav zabili sami. Nato je Pantić prejel drugi rumeni karton za prekršek, ki bi lahko bil stvar debate. V drugem delu smo kljub zaostanku napadali in igrali dobro, a nismo uspeli zadeti pravočasno. Morda se sliši malce smešno, a večino časa smo igrali dobro in kljub visokemu porazu, sem bil lahko s predstavo svoje ekipe na trenutke zadovoljen”.

Kadeti in mladinci sedaj odhajajo na odmor. Priprave na spomladanski del bodo pričeli sredi januarja, prvenstvo pa se bo predvidoma nadaljevalo v začetku marca, ko bosta moštvi Radomelj v Športnem parku Radomlje gostili ekipi Kopra.

Tekst: Lamin Diallo
Foto: Rok Cizelj