fbpx

Novice

Rumeni bojevniki

KADETI Z ODLIČNO PREDSTAVO DO ZMAGE!

Prvič v letošnji sezoni sta kadetska in mladinska ekipa svoji tekmi odigrali na veliki umetni travi v radomeljskem športnem parku. Kadeti so z najboljšo igro letos nadigrali in premagali vrstnike iz NK Mura z rezultatom 3:1. Mladinci so žal nekoliko nesrečno prejeli zadetek globoko v sodnikovem podaljšku in izgubili z 0:1.

13. krog 1. slovenske kadetske lige je prinesel veliko veselja med našimi rumenimi bojevniki in njihovimi navijači. Fantje so že takoj na začetku pokazali ogromno želje in pravi pristop k tekmi, za kar so bili nagrajeni že v 4. minuti, ko je zadel kapetan Anis Đuzić. Do konca polčasa so z organizirano in taktično zrelo igro zadržali minimalno vodstvo. V drugem polčasu so naši kadeti nadzirali igro in v 60′ povišali vodstvo, zadel je Tim Krivc. Čez 6 minut je bilo že 3:0. Tokrat je po strelu Anžeta Židana žoga zadela Tima Krivca in končala v mreži nogometašev iz Prekmurja. Tik pred koncem so gostje dosegli častni gol, kar pa domačim fantom in navijačem ni pokvarilo odličnega vzdušja po veliki zmagi. Tudi trener Borut Smolnikar je bil po tekmi zelo vesel in podal izjavo: »Še ena zelo zahtevna tekma v kateri smo s pravim taktičnim pristopom in izredno disciplinirano igro prišli do pomembne zmage. Fantje so se v večini tekme držali dogovora pred tekmo, kar je posledično pomenilo, da smo nadzorovali potek tekme ter si ustvarili kar nekaj priložnosti in nenazadnje 3x zadeli ter zasluženo zmagali.« Na vprašanje, kaj ta zmaga pomeni za prihodnost je povedal naslednje: »Kot že rečeno gre za zelo zahtevno prvenstvo in preskok med 2.SKL in 1.SKL je ogromen. Zato menim, da moramo zmago primerno proslaviti, ker je le-ta nagrada za ogromno vloženega truda igralcev, vodilnih v klubu, mojega predhodnika Dušana in tudi navijačev ekipe. Verjamem pa, da se z igralci zavedamo, da je že v ponedeljek nov trening in priložnost za nadaljnji razvoj ekipe in igralcev.«

Za kadeti so na igrišče stopili mladinci, odločeni da nadaljujejo, kar so začeli kadeti. Tekma se je odvijala med obema kazenskima prostoroma, naši fantje pa so imeli rahlo pobudo in si tudi ustvarili nekaj priložnosti. Prednjačil je Jure Perger, ki pa nikakor ni uspel zadeti. Polčas se je končal brez zadetkov. V 2. polčasu prav tako nobena ekipa dolgo ni uspela zadeti, na koncu se je tekma zelo razživela, saj sta obe ekipi želeli tri točke. Po zapravljeni priložnosti naših je v zadnji minuti Mura izvajala stranski avt. Iz avta je sledila visoka podaja v domač kazenski prostor, kjer so ostali sami trije nogometaši Mure in Sebastjan Šlak je z glavo premagal domačega vratarja Lenarta Cerarja in poskrbel za zmago gostov.

Kljub nesrečnemu porazu si čestitke za prikazano zaslužijo vsi igralci, oba trenerja in navijači, ki ste prišli spodbujat rumene bojevnike. Drug teden sledi nova domača tekma proti ekipi Krškega. Držimo pesti, da obema ekipama uspe osvojiti nove točke!

HOČEMO, ZMOREMO, SMO!

Tekst: Matic Robida