fbpx

Novice

KADETI PREMAGALI VODILNE DOMŽALČANE!

V mrzlem sobotnem popoldnevu so ozračje dodobra segreli naši kadeti, ki so z odlično predstavo premagali Domžale. Do tega kroga nepremagani Domžalčani so v Športnem parku padli z rezultatom 1:0.

V 15. krogu 1. SML in 1. SKL so v Radomljah gostovali nogometaši Domžal, ki trenutno vodijo na skupni lestvici. Tekma proti tako odličnemu nasprotniku je vedno dober motiv, da pokažeš še nekaj več kot ponavadi in poskusiš presenetiti nasprotnika. Varovanci Boruta Smolnikarja so že na začetku pokazali, da bodo igrali na zmago. Na težkem terenu je bilo težko igrati, vendar so rumeni bojevniki dobro nadzirali nasprotnika. V 24. minuti pa vodstvo!! S t.i. knuckleball strelom je zadel Nedim Ljubijankić in povedel svojo ekipo v vodstvo. Domžalčani so poskušali razviti igro, vendar jim to ni dobro uspevalo. Tudi v 2. polčasu so bili domači fantje bližje drugemu zadetku, kot pa Domžalčani izenačenju. Rezultat se ni več spremenil in kadeti so se lahko veselili največjega skalpa v tej sezoni.

Za kadeti so bili na vrsti še mladinci. Ranjeni Domžalčani so se na vsak način želeli maščevati za poraz kadetov. Na začetku je bilo prisotne nekaj nervoze in sodnik je imel kar zahtevno nalogo. Naši fantje so se dobro branili, vratar je ubranil enajstmetrovko in na polčas sta ekipi odšli z rezultatom 0:0. Radomljani so imeli eno izjemno priložnost, ki pa je žal ostala neizkoriščena. V 2. polčasu so Domžalčani še bolj napadali in puščali kar precej prostora za protinapade. Po enem izmed njih bi lahko domači tudi povedli, vendar jim ni uspelo. Kazen je sledila kmalu, ko je s strelom iz obrata zadel Vrhovnik in Domžalčanom zagotovil pomembne 3 točke.

Z novimi tremi točkami na skupni lestvici so se Radomljani ponovno približali sredini lestvice. Zadnja tekma jih čaka v sredo, ko se bodo odpravili na gostovanje v Ljubljano k Olimpiji.

Strelec edinega zadetka za Radomljane, Nedim Ljubijankič je po tekmi povedal naslednje: “Ta tekma nam je bila zelo pomembna, saj je šlo za sosedski derbi in zmaga je zato še toliko lepša. Z borbenostjo, željo in garanjem smo dokazali, da lahko pariramo najboljšim ekipam v Sloveniji. A s tem se ne smemo zadovoljiti, saj nas čaka še veliko dela. Moj zadetek je bil nagrada za trdo delo in garanje. Vesel sem, da sem ga dosegel iz prostega strela in to na takšni tekmi. Proste strele precej vadim, pomagam pa si s posnetki profesionalnih nogometašev.”

Z novimi tremi točkami na skupni lestvici so se Radomljani ponovno približali sredini lestvice. Zadnja tekma jih čaka v sredo, ko se bodo odpravili na gostovanje v Ljubljano k Olimpiji.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI!

Besedilo: Matic Robida