fbpx

Novice

EVROGOLA STA NAS VRNILA V IGRO

Prva liga Telemach 

Petek, 1.10.2021; 12.krog

Športni park Domžale

Kalcer Radomlje – Aluminij 2:2 (0:1)

Strelci: 0:1 Prša (40.), 0:2 Đerlek (47./11 m), 1:2 Varga (53.), 2:2 Guček (56.)

 

V petek, 1. oktobra sta dvanajsti krog odprla domači NK Radomlje in NK Aluminij. 

Tekma je bila še posebej pomembna zato, ker sta v tem trenutku to neposredna konkurenta za obstanek med elito. 

Polne tribune na Mestnem stadionu v Domžalah so kar žarele od podpore domačim igralcem, ki so v začetku srečanja lepo stopili na žogo in imeli vajeti v svojih rokah.

Resno pa so Rumeni Bojevniki zapretili šele v 39. minuti, ko je Šarič z glavo že premagal vratarja Janžekoviča, a je bil branilec Pušaver dovolj hiter in na žalost domačih žogo izbil iz golove črte. 

A le minuto za tem smo na igrišču videli prvo priložnost Aluminija in prav tako prvi zadetek. Podajo z leve strani je z glavo zaključil Roko Prša in tako goste popeljal v vodstvo. 

Drugi polčas pa se ni začel na željo domačih. Že po 45 sekundah igre je sodnik pokazal na belo točko, ponujeno priložnost pa je iz 11 metrov izkoristil Armin Đerlek.

A domači se niso predali. V 51. minuti je vratnico z nevarnim strelom zadel Božič, 2 minuti kasneje pa je neubranljiv strel v gol poslal Saša Varga. 

Za tem je sledila 56. minuta in izenačenje izida. Po nekaj odbitih žogah v kazenskem prostoru se je ta znašla na prsih Luke Gučka. Luka jo je umirjeno sprejel in nato s šolskim udarcem poskrbel za še drugi evrogol v treh minutah. 

Nato se je tempo igre malo umiril. V 78. minuti je še z nevarnim strelom od daleč ponovno poizkusil Božič, a je strel zletel mimo vrat. 

A tekme tudi takrat še ni bilo konec. Pisala se je zadnja minuta tekme in prosti strel za Nuhanoviča. Ta ej z ostrim predložkom našel Blaiča, ki pa je zatresel prečko. 

Tako se je tekma končala z rezultatom 2:2 in točke so se razdelile med oba tekmeca. 

V naslednjem krogu Radomlje čaka Maribor, Aluminij pa bo gostoval v Prekmurju.