fbpx

Novice

Dave McDonough:” Mednarodne izkušnje so del načrtnega dela v mladinskem pogonu”

Kot smo poročali se v Angliji pri pridobivanju novih izkušenj nahajata Mark Zabukovnik in Andrej Pogačar. Ob tej priložnosti smo povprašali športnega direktorja Davea McDonougha, da nam pojasni malo več o sami situaciji…
 
Dave, športni direktor Radomelj, ki je v preteklosti deloval tako v Liverpoolu v sodelovanju z Rafo Benitezem, bil njegova desna roka prav tako tudi v Interju, je pogovor pričel zelo samozavestno in zadovoljno:” Zelo sem zadovoljen, da smo kot klub uspeli ponuditi odlično priložnost za naše najboljše mladinske igralce v klubu kot je Leeds United. Slednji nimajo le neverjetne zgodovine v angleškem nogometu ampak se letos tudi borijo za napredovanje v Premier League. Mark Zabukovnik je podobno izkušnjo imel že poleti in sicer pri španskem Leganesu, ki tekmuje v najelitnejšem španskem tekmovanju. Tokrat bo izkusil povsem drugačen nivo nogometa in trenažnega procesa. Mark napreduje zelo hitro. Tako kot Mark pa se lahko tudi Andrej Pogačar veliko nauči iz te izkušnje in priložnosti. Na koncu je to tudi cilj našega obiska…”
 
McDonough tudi jasno pove, da je pravzaprav vse povezano z razvojnim planom Nogometnega kluba Radomlje:” Prav takšne izkušnje pa so del  našega mladinskega razvojnega programa. Da omogočimo mladim nogometašem podobne izkušnje s katerimi lahko le pridobijo in izboljšajo njihovo nogometno pot. To je za njih odlična priložnost in prav v našem klubu bomo vedno poizkušali pomagati našim fantom, da bodo dosegli njihov največji mogoči potencial. Jaz osebno sem pripravljen narediti prav vse za vsakega fanta, ki si želi priti in igrati za Nogometni klub Radomlje. Takšne priložnosti v Sloveniji niso prav pogoste, a je vendarle to del plana in načrtnega dela Nogometnega kluba Radomlje. Tak plan načrtnega razvoja smo izbrali zato, ker mislimo, da lahko s tem nadebudne nogometaše vzgojimo v dobre in vzorne nogometaše kljub rezultatskemu pritisku v mladinskih selekcijah. Zelo smo veseli in hvaležni vodilnim ljudem Leeds Uniteda, da so nam omogočili takšno vrsto priložnosti.”