fbpx

Novice

CORDIAL CUP U15: ZMAGOVALNI POKAL GRE V KOPER

Včeraj se je na igriščih Športnega parka Radomlje odvil še zadnji letošnji turnir Cordial Cup, tokrat za kategorijo U15. Največ znanja in uspeha so imeli nogometaši FC Koper 1, ki so v finalu ugnali NŠ NK Krško in tako osvojili turnir in se s tem uvrstili na zaključni turnir v Kitzbuhel.

V nekoliko hladnejšem jutru se je tekmovanje, kot že prej v soboto in nedeljo, začelo ob 9:00. 20 ekip je bilo razporejenih v 4 skupine po 5. Vsi so se potegovali za prvi dve mesti, ki sta vodili v ¼ finale turnirja. Spremljali smo napete tekme, uživali v mnogih čudovitih potezah mladih nogometašev in se nadejali še bolj zanimivih tekem v bojih na izpadanje. V četrtfinalu se je pomerilo 8 najboljših ekip po skupinskem delu. Kot se za močan turnir spodobi, so bile ekipe zelo izenačene zato so kar na treh tekmah o polfinalistih odločali streli iz enajstih metrov. V polfinale so se uvrstile ekipe Domžal, Kopra 1, Krškega in NK Bartog Trebnje.

V prvem polfinalu je Koper premagal Domžale po streljanju enajstmetrovk, Krško pa se je v finale prebil po zmagi nad NK Bartog Trebnje. Sledili sta še tekmi za medalje in v tekmi za tretje mesto je NK Bartog Trebnje premagal Domžalčane, ki so tako nesrečno dvakrat izgubili po kazenskih udarcih in zasedli nehvaležno 4. mesto, Trebanjci pa so se veselili velikega uspeha. V velikem finalu smo spremljali dobro, čvrsto tekmo, ki sta jo odločili dve enajstmetrovki v korist primorcev. Po zanesljivih izvedbah obeh je bil končni rezultat 2:0 za Koper, ki se je zasluženo veselil naslova prvaka.

Vsi trije turnirji, ki so se v preteklem tednu odvili v Športnem parku Radomlje so ponovno dokazali, da je slovenski nogomet v vzponu in da imamo mnogo odličnih mladih talentov na katere bomo lahko v prihodnosti računali.

Na tem mestu se NK Kalcer Radomlje zahvaljuje vsem ekipam za udeležbo, staršem in ostalim prostovoljcem za izjemno pomoč pri organizaciji turnirja, vsem sponzorjem in donatorjem, ki ste pomagali pri uspešni izvedbi srečelova in vsem navijačem iz cele Slovenije in tujine, ki ste prišli navijat in spodbujat vaše nogometaše.

SE VIDIMO PRIHODNJE LETO NA JUBILEJNEM 10. CORDIAL CUP TURNIRJU ZA KATEGORIJE U11, U13 IN U15.

1 FC KOPER 1
2 NŠ NK KRŠKO
3 NK BARTOG TREBNJE
4 NK DOMŽALE
5 MTK BUDAPEST (HUN)
6 NK RADOMLJE
7 ASI-DINAMO STAR (HUN)
8 NK TRIGLAV
9 NK BRAVO
10 NK OLIMPIJA
11 NK BRITOF
12 NK DRAGOMER DOLOMITI
13 NK ŠMARTNO
14 FC KOPER 2
15 NK MORAVČE
16 NK DOB
17 NK VIR
18 NK KOMENDA
19 NK SVOBODA LJUBLJANA
20 NK Š.LOKA-MEDVODE

Besedilo: Matic Robida