fbpx

Novice

Člani na zadnji domači jesenski tekmi Rogaško odpravili s petimi zadetki

Tekma 18. kroga druge slovenske nogometne lige je visela v zraku zaradi obilnih padavin. Kljub temu so delilci pravice odločili, da tekma bo. Radomljani so brez večjih težav na zelo razmočenem igrišču premagali Rogaško kar s 5:0.

Že od samega začetka so rumeni bojevniki prevzeli pobudo in začeli pravi stampedo na gol gostujoče ekipe. Domačini so glede na dane razmere igrali zelo atraktivno in hitro. Tako se je v 15. minuti Poglajen odločil za direkten strel iz desne strani. Gostujoči vratar je žogo narobe ocenil, a je veselje domačin preprečila vratnica. Dve minuti kasneje pa prvi zadetek. Kapetan moštva, Luka Cerar, ki je včeraj bil zelo razpoložen za igro, je odlično zaposlil Vargo, slednji pa je dosegel neverjetni zadetek z lobom vratarja. V 21. minuti nov napad in kaj hitro bi lahko bio na semaforju 2:0. Odličen prodor po desni strani, močna žoga v kazenski prostor kjer se je odlično znašel Trdin, udaril, a se je gostujoči vratar izkazal z odlično obrambo. V 36. minuti velja omeniti hiter prodor Marinška po levi strani nad katerim je bil storjen prekršek. Prosti strel je izvajal Pišek, podal visoko žogo v kazenski prostor kjer se je odlično znašel Guček in z glavo matiral Vunderla. V prvem polčasu velja omeniti še poizkus Poglajna, ki se je odločil za strel iz daljine, a je žoga zgrešila gostujoča vrata.

Drugi polčas podoben kot prvi. Radomljani so napadali, gostje pa so poizkušali s hitrimi protinapadi, a je bila domača obramba vselej na mestu. V drugem polčasu velja omeniti poizkus Varge z glavo, a je žoga zletela mimo vrat. Nato pa 59. minuta srečanja. Sacha Varga se je odlično znašel v kazenskem prostoru, visoko skočil in z glavo že drugič matiral gostujočega vratarja. Kljub visokemu vodstvu se gostje niso predali, a vseeno niso mogli parirati Radomljanom. Slednji so odlično formo potrdili še ob koncu srečanja. Najprej je razigrani Cerar odlično prodr po desni strani, si žogo v kazenskem prostoru namestil na levo nogo in sprožil strel in zadel za 4:0. Tik ob koncu srečanja pa se je odlično znašel še hitronogi Matic Ahačič in zapečatil usodo Rogaške.

Radomljani kljub zmagi zasedajo tretje mesto, saj je Gorica v derbiju kroga premagala Koper. Rumeni bojevniki tako za prvim mestom zaostajajo za štiri točke, za drugim mestom pa dve točki. V naslednjem krogu pa Radomljani odhajajo še na zadnje gostovanje v letošnjem letu in sicer v Beltince.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO!

Tekst: MK
Foto: Manca Hvalič