fbpx

Novice

ANEJ LOVREČIČ: ”FANTJE MORAJO V NOGOMETU UŽIVATI”

Opravili smo pogovor s trenerjem selekcije do 14 let, Anejem Lovrečičem, ki je v akademiji NK Radomlje pričel delovati poleti. Njegova ekipa nastopa v 2. ligi starejših dečkov MNZ Ljubljana in trenutno po desetih odigranih krogih s trinajstimi točkami zaseda deseto mesto.

Lovrečič je stari znanec slovenskih nogometnih zelenic, ki je v svoji profesionalni karieri v Prvi slovenski ligi zbral 178 nastopov. Med drugim je igral tudi za OlimpijoCelje in Koper. Po nogometnem pokoju je že vodil mlajše selekcije, nekaj časa je deloval pri Celju ter Rudarju iz Velenja. Poleg vodenja selekcije do 14 let pa v Radomljah opravlja tudi funckijo pomočnika trenerja pri selekciji U15, ki letos tekmuje v 1. ligi NZS. 

Kako bi ocenili prvi del sezone selekcije U14?

Prvi del sezone bi ocenil pozitivno. Z ekipo smo si zadali nekaj internih ciljev, za njih pridno delamo in se nekaterim že približujemo, do nekaterih pa moremo še priti in to z ogromno dela. Fantje hodijo na treninge redno in na njih v večini primerov trenirajo dobro in zavzeto.

Kje je bil pri ekipi v prvih petih mesecih največji napredek?

Ekipa je napredovala na vseh področij, pri enih več, drugih manj. Veliko smo delali na ekipnem duhu, medsebojnemu spoštovanju in igri kot taki. Mislim, da so se fantje v tako kratkem času, odkar sem z njimi, dobro povezali, kar se je tudi poznalo na zadnjih prvenstvenih tekmah, kjer so fantje kazali stvari, na katerih smo delali na treningih. Veseli me predvsem to, da so začeli garati in se boriti en za drugega od prvega do zadnjega.

Kakšni so največji izzivi pri delu s selekcijo do 14 let?

Največji izziv je v tem, da se fantom dopove, da sta za njihov razvoj pomembna vsak trening in vsaka tekma. To je predpogoj, če si želijo kaj več narediti v nogometu. Dati morajo vse od sebe in v tem vsak pri sebi in na koncu kot ekipa predvsem uživati.

Selekcija U14 trenutno nastopa v 2. MNZ ligi straješih dečkov, kjer se po desetih krogih nahaja na sredini lestvice. Kako ste zadovoljni z rezultati v letošnji sezoni?

Rezultati so pri meni v tem obdobju sekundarnega pomena, vendar vseeno mislim, da so realni na naše trenutno stanje in na kvaliteto lige. Z malo športne sreče bi lahko imeli kakšno točko več, saj so si fantje to zaslužili.

Kje se vam zdi, da je za fante še največ prostora za napredek in kaj bi jim lahko za v bodoče svetovali, predvsem glede na vaše igralske izkušnje?

Napredujemo lahko na vseh področjih. Največ prostora za napredek pa vidim v tem, da smo lahko še bolj čvrsti, agresivni, odločni, samozavestni in mirni pri igri z žogo. In ne glede na to, da rezultat ni na prvem mestu, si želim več želje in lakote po zmagi in dokazovanju. Moj nasvet je, da naj se ne obremenjujejo z napakami in govoricami o njihovi igri. Naj prihajajo na treninge in tekme z nasmeškom in željo po napredovanju in naj v tem uživajo. Kajti na koncu je nogomet ena zelo lepa igra, v kateri moramo vsi uživati.

Kakšni so plani oziroma cilji za preostanek sezone?

Cilje je, da čim več fantov pripravimo na 1. ligo NZS U15. Za nas je pommebno, da se bodo lahko tam kosali s svojimi vrstniki po Sloveniji in predstavljali NK Radomlje ter sebe v najboljši luči. Če nam uspe končati prvenstvo na 7. mestu, kar mislim da je čisto mogoče, bi bilo to lažje doseči, ker bodo fantje imeli še nekaj težkih tekem, na katerih se lahko še bolje pripravijo za naslednjo sezono.

Za konec se je trener selekcije do 14 let izrekel še nekaj zahval: ”Za prvi del sezone bi se rad zahvalil vsem staršem za njihov korekten odnos, ljudem v klubu za omogočene pogoje dela in predvsem mojim najožjim sodelavcem, trenerju Tinetu Hledetu in Simonu Gregorinu ter naši zlati kineziologinji Kaji Bratini, ki je skrbela za saniranje poškodb ter fizično pripravo naših fantov.

Intervju pripravil Lamin Diallo.