fbpx

Novice

1.SKL, 1.SML: NOVA ZMAGA MLADINCEV

Včeraj se je nadaljevala 1. slovenska kadetska in mladinska liga. Odigran je bil 16. krog, ki je bil zaradi slabega vremena prestavljen na včerajšnji dan. Rumeni bojevniki so se pomerili proti favoriziranemu VOC Celje in dosegli polovičen uspeh. Novo zmago so zabeležili mladinci, kadeti pa so morali priznati premoč vrstnikom iz Celja.

Tekma kadetov se je začela ob 13:00 na umetni travi Športnega parka Radomlje. Po začetnem tipanju ekip so rahlo pobudo prevzeli domači Radomljani. Ustvarili so si kar nekaj priložnosti, ki pa so jih zapravljali kot po tekočem traku. V obrambi so dobro stali, tako da se je polčas končal z 0:0, čeprav so bili domačini boljši nasprotnik in bi si zaslužili vodstvo. Drugi polčas se je začel s hitrim zadetkom gostov in rdečim kartonom Palamarja. Rumeni bojevniki se kljub zaostanku in igralcu manj niso predajali in so poskušali izenačiti. Spet so si pripravili nekaj priložnosti, vendar zadetka niso dosegli. So pa ga gostje, ki so tako povedli z 0:2 in odločili tekmo. Strelec obeh zadetkov je bil Robert Čakš. Varovanci Smolnikarja bi si, glede na prikazano, zaslužili več, vendar jim tokrat novih točk žal ni uspelo osvojiti.

  1. krog 1.SKL
    Športni park Radomlje, Radomlje

NK KALCER RADOMLJE 0:2 VOC CELJE

Gledalcev: 50
Strelci: Robert Čakš 46′, 70′
Kartoni: Kerić, Palamar (R), Čakš, Razpotnik

NK Kalcer Radomlje: Celar (V), Palamar, Zore, Kerič (Zore 72′), Adrović, Majcen (Jeretina 72′), Resanovič Kvas (Kancilija 47′), Korošec (Juhant 60′), Židan (Repanšek 75′), Đuzić(K), Destani (Krivc 70′)


Še bolj napeta in dobra pa je bila tekma mladincev. Radomljani so dobro začeli tekmo in pritisnili nasprotnika. Obramba gostov z vratarjem na čelu pa je klonila v 27′, ko je drugič v dveh tekmah zadel Kristjan Kovačevič. Prednosti domačim ni uspelo zadržati do polčasa, saj so Celjani v 40′ izenačili. Ker v boju za obstanek šteje vsaka točka, so domači tudi v drugem polčasu igrali napadalno in poskušali povesti. V 68′ pa se je mreža gostov še drugič zatresla. Uspešen je bil mladi napadalec Matias Gomara, Čilenec, ki je okrepil vrste rumenih bojevnikov med zimskim prestopnim rokom. Izkazalo se je, da je bil to odločilen zadetek za novo veliko zmago mladincev, ki zares blestijo v spomladanskem delu, saj so nanizali tri zmage v treh tekmah.

  1. krog 1.SML
    Športni park Radomlje, Radomlje

NK KALCER RADOMLJE 2:1 VOC CELJE

Gledalcev: 70
Strelci: Kristjan Kovačevič 27′, Matias Gomara 68′
Kartoni: Mohorko, Agić

NK Kalcer Radomlje: Cerar (V), Latinčič, Pišek (Tracogna 82′), Kočar, Kovačevič (Civić 93′), Zabukovnik, Gomara, Agović (Agović 68′), Agić (Stojanović 90′), Mohorko, Hribar


Izjava trenerja Pateta:

Jani Pate

                    Jani Pate

“Reakcija ekipe po dveh zmagah je bila odlična. Bolje smo odprli tekmo, imeli smo disciplino v igri, bili smo nevarni za gol in bolj smo si želeli zmage. Celju, ki ima odlične posameznike, nismo dovolili razviti igre. Učinkovitost je delo cele ekipe. V tem momentu imamo tri razpoložene strelce – Jureta, Matiasa in Kristjana, ki enostavno znajo zabiti gol. To je kvaliteta!

Vsi nogometaši obeh ekip, oba glavna trenerja in navijači, ki ste vzpodbujali ekipi na včerajšnji tekmi si zaslužite iskrene čestitke.

Besedilo: Matic Robida