fbpx

Novice

Zimska liga

ZIMSKA LIGA 2018 – SMO ŽE NA POLOVICI

Zimska liga 2018 v Športnem parku Radomlje je približno na polovici. Nogometaši in nogometašice navdušujejo številne gledalce, ki prihajajo vsak vikend v Radomlje gledat nogomet. V ligi U-13 vodita ekipi NK Rakek Proteus in domači rumeni bojevniki s 100% izkupičkom in osemnajstimi točkami. V ligi U-15-skupina A vodijo domači z desetimi točkami, v skupini B pa ima kar pet ekip enako število točk.

Letošnja zimska liga je zelo številčna, saj nastopa kar 33 ekip – v ligi U-13 je 13 ekip, v ligi U-15, ki je razdeljena v dve skupini pa je skupaj 20 ekip. 9 ekip igra v skupini A, 11 pa v skupini B. V ligi U-13 se zdi, da bosta o zmagovalcu odločili ekipi NK Rakek Proteus U13 in NK Kalcer Radomlje U13, ki močno dominirata. Domačini imajo gol razliko kar +30, NK Rakek Proteus pa celo +35 in medsebojna tekma bo gotovo zelo zanimiva.

Ligi U-15 sta precej bolj izenačeni. V skupini A sta zaenkrat v najboljšem položaju ekipi NK Dren-Vrhnika in domačini pod vodstvom trenerja Dušana Balutta. Zelo blizu je tudi NK Interblock, ki zaostaja samo dve točki.

Še mnogo bolj pa je zanimivo in nepredvidljivo v skupini B. Od enajstih ekip jih ima kar pet enako število točk in obeta se zelo zanimivo nadaljevanje. Izenačene so ekipe NK Komenda, NK Kamnik, NK Dob, NK Interblock U14 in NK Ihan.

Kljub zmagam, remijem, lestvicam, seštevanju in odštevanju pa se je potrebno zavedati, čemu je sploh namenjena zimska liga. Zimska liga je namenjena igranju, ohranjanju dobre pripravljenosti, povezovanju, druženju in spoznavanju novih prijateljev in ne toliko tekmovalnosti. Nogometni klub Kalcer Radomlje se zahvaljuje vsem ekipam, trenerjem, sodnikom za uspešno sojenje in predvsem staršem, ki vsak vikend prihajate v športni park navijat za vse ekipe in spodbujat otroke, ki uživajo v najlepši igri na svetu.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO!

~RUMENI BOJEVNIKI~

Matic Robida