fbpx

Novice

ZA MLADINCI IN KADETI SO USPEŠNE PRIPRAVE

Mladinci in kadeti so se že tradicionalno odpravili na zimske priprave. Tokrat so si za destinacijo izbrali obmorsko mesto Medulin, ki se je na koncu izkazalo za zelo dobro izbiro. Treningi so bili uspešni, vreme je bilo lepo in hrana dobra, vse je bilo tako kot mora biti, da se naši prvoligaški ekipi dobro pripravita na spomladanski del prvenstva.

40 fantov in štirje trenerji so se v soboto skupaj odpravili z avtobusom do Plaza hotela, kjer so bivali v času priprav. Že prvi dan sta obe ekipi opravili lažji uvodni trening, vrhunec dneva pa je bil “krst” naših novih okrepitev v obeh selekcijah pri večerji. “Staroselci” so odločili, da morajo novinci zapeti eno pravo slovensko pesem. Odločili so se za pesmi “V dolini tihi” in “Čebelar“. Seveda smeha ni manjkalo in to je bil dober uvod v priprave.

“Krst” novincev

Naslednji dan je za kadete že sledila prva tekma, ki so jo igr

ali proti avstrijskemu Villacher SV. Naši fantje so prevladovali v polju, vendar niso bili najboljši v zaključkih akcij, zato je bil končni rezultat 1:1. Mladinci se niso dogovorili za nobeno tekmo, zato so vse dni zavzeto trenirali, se uigravali in se pripravljali na tekme, ki sledijo doma. V prostem času je bilo v hotelu precej možnosti za različne aktivnosti, ki so jih nogometaši izkoristili za druženje in zabavo. Igrali so namizni tenis, odšli v fitnes, se sproščali z igranjem Fife in odšli na bazen. Nekaj fantov si je privoščilo tudi savno.

Tekma proti Villacher SV

V torek, ko so mladinci odtrenirali še zadnjič, so kadeti ponovno odigrali pripravljalno tekmo z istim nasprotnikom. Tokrat je poleg igre bolje funkcioniral tudi zaključek in rumeni bojevniki so domov odšli z lepo popotnico. Villacher SV je padel s 3:0.

Regeneracija v bazenu

Priprave so vedno namenjene druženju, povezanosti, spoznavanju ekipe med seboj in uigravanju določenih tehnično – taktičnih zahtev, za katere doma večkrat zmanjka časa.

Strokovni štab je bil s potekom priprav in s pogoji zadovoljen, zato se lahko nadejamo v nadaljevnaju prvenstva odličnih predstav rumenih bojevnikov.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI!

Besedilo: Matic Robida