Novice

V ŠPORTNI PARK PRIHAJA NAFTA

Živjo, družba. 
 
Jutri bo v radomeljskem športnem parku spet pestro. K nam v goste prihajajo fantje s Prekmurja. Lendavska Nafta. Lendava je najvzhodnejše mesto v Sloveniji. Leži tik ob slovensko madžarski meji. Samostojna občina, ki pa je s slabimi 3 tisoč prebivalci, manjša od Radomelj. 
 
Tradicija nogometa v Prekmurju je dolga. Lendavska Nafta je bila ustanovljena davnega leta 1903 in po letnici nastanka spada med tri najstarejše slovenske nogometne klube. Tako kot Radomlje, je tudi Nafta že bila del slovenske prvoligaške druščine. A ob tem je treba povedati eno stvar. Originalna lendavska Nafta je bila leta 2012 s stečajem razpuščena. Na teh temeljih pa je nastal novi klub z istim imenom.
 
Lansko sezono so Prekmurci, ki se jim je v sezoni 2019/20 uspelo uvrstiti celo v finale pokala Slovenije, zaključili na četrtem mestu 2. SNL. Trenutno pa zasedajo peto mesto. 
 
Naše fante v boju za ohranitev prvega mesta čaka trd in neugoden nasprotnik, ter težka tekma. Potrebovali bodo vašo podporo s tribun. A prosim, upoštevajte pravila o razkuževanju rok in socialni distanci. Saj veste… čudni, koronski časi so. 
 
Torej…
 
Sobota, 10. oktober
14:00
Športni park Radomlje
Prvenstvena tekma, 11. krog
NK KALCER RADOMLJE : NK NAFTA LENDAVA
 
Se vidimo!
 
Dušan Jambrošič