fbpx

Novice

V RADOMLJE PRIHAJAJA EKIPA Z VINOGRADNIŠKIH KONCEV!

Tekmovalni tempo v 2.SNL, je zadnje čase res visok. Tekme si sledijo ena za drugo, časa za počitek in regeneracijo je malo. Jutri se bo v radomeljskem športnem parku, tako zgodila tekma 18. kroga 2.SNL. K nam v goste prihaja Vitanest Bilje, ena najbolj vročih ekip druge lige ta hip. Ekipa v zelo dobri formi in s serijo dobrih rezultatov na zadnjih tekmah. 

Bilje so sicer vas s 1200 prebivalci, ki leži ob reki Vipavi. Območje, ki je bilo naseljeno že v rimskih časih, je polno nasadov sadnega drevja, Biljenski griči pa so z 250 hektarji največji slovenski strnjen vinograd. 

NK Vitanest Bilje je kot klub nastal zelo kmalu po koncu druge svetovne vojne, leta 1946. Kasneje so Bilje kot eden od treh klubov, soustanovile NK Železničar Gorica (predhodnik današnje Gorice, ki igra v 1.SNL). Čez čas so se vrnili h koreninam in začeli graditi lastno zgodbo. Bilje so v 2. SNL premierno zaigrale v sezoni 2018-19, trenutno pa na lestvici zasedajo šesto mesto in za lendavsko Nafto zaostajajo le še za točko. Na zadnji tekmi, so Biljani doma visoko premagali Dob, ki je na gostovanje sicer prišel kadrovsko močno oslabljen. 5:0 je bilo.

Težka ampak kvalitetna tekma bo to. Nazadnje sta se Radomlje in Bilje medsebojno pomerila na čistem začetku sezone, v prvem krogu. Radomljani so takratah v gosteh zmagali z 0:4. 

 

Fantje, srečno!

 

Sreda, 5.5. 2021

17:00

Športni park Radomlje

  1. krog 2.SNL

NK KALCER RADOMLJE : NK VITANEST BILJE

 

 

Dušan Jambrošič