fbpx

Novice

USPEŠEN TEKMOVALNI VIKEND ZA U8, U10 IN U12

Uspešen tekmovalni vikend je tudi za našimi najmlajšimi selekcijami. Cicibani so prikazali lepo predstavo na prvem prvenstvenem turirju v Mengšu, selekcija U-10 je z svojo igro parirala Domžalčanom, ki so bili tokrat močnejši nasprotnik, selekcija U-12 pa je z izjemno strelsko razpoloženimi igralci ugnala NK Litija z rezultatom 7:1.

Dečki U-10 pod vodstvom trenerja Dejana Geriča so v soboto v Športnem parku gostili bližnje Domžale. Kljub dobri igri in vidnemu napredku, ki je nedvomno rezultat dobrega dela na treningu, so bile Domžale tokrat močnejši nasprotnik. Kljub tokratnem porazu, se trener veseli prihajajočih iger z močnejšimi ekipami in si želi, da bi skupino sestavljalo še več takšnih. Hitrejši napredek in nadgradnja je namreč mogoča le, v kolikor ti nasproti stoji vsaj enakovreden ali še boljši nasprotnik, ki prispeva k temu, da je motivacija in želja po boljši igri le še večja in bolj goreča.

Sobota je bila tudi igralni dan za selekcijo U-12, ki prav tako na domačem terenu gostila NK Litija. Tudi v tem krogu naši mlajši dečki niso razočarali. V igri polni dinamike in prave tekmovalne borbenosti so po prvem polčasu zapustili igrišče z vodstvom 3:0. V drugem polčasu pa so še dodatno dvignili tempo igre in v nasprotnikovo mrežo zabili še dodatne štiri gole. Dečkom iz Litije je uspelo tako zgolj enkrat prebiti obrambo domačih rumenih bojevnikov. Tekma se je zaključila z rezultatom 7:1. Najbolj strelsko razpoložen med domačimi je bil Krivić Benjamin, ki je k rezultatu prispeval kar tri gole. Sledil mu je Zabukovnik Aljaž z dvema zadetkoma, po enkrat pa sta zadela tudi Avbelj Žak in Grad Enej. Čestitke ekipi in trenerju Robiju Zorcu za prikazano igro!

Krivić Benjamin

V nedeljo pa so svoje nogometno znanje s ponosom predstavili tudi naši cicibani, ki so se na turnirju v Mengšu odigrali prvi turnir v organizaciji MNZ Ljubljana. V Prejšnjem tednu je imela ekipa U-8 tudi generalko, saj je odigrala prijateljsko tekmo z ekipo ŽNK Radomlje U-9. Nekaj tekmovalnega naboja so s to tekmo dobili in se s tem pripravili na začetek prvenstva. V nedeljo pa je nastopil čas tudi za prvi prvenstveni turnir.

V skupini z našo ekipo so še ekipe iz Mengša, Doba, Kamnika in Črnega Grabna. Tako je skoraj zagotovo vsaka tekma derbi in igre polne zanimivih situacij. Domačin turnirja je bil NK Mengeš, kjer je istočasno potekal tudi Mihaelov sejem. Za zabavo je bilo tako poskrbljeno, ekipa U8 pa se je zabavala tudi na igrišču. Tri tekme odigrane z ekipami Mengša, Kamnika in Doba (Črni graben je bil prost) so poskrbele, da so se fantje imeli lepo in naredili prve korake v nogometnem tekmovanju. Ker v tej starosti tekmovanje ni v ospredju, rezultat ni bil pomemben, so pa fantje prikazali, kar nekaj lepih akcij. Tudi sam trener Matjaž Obrstar se je zahvalil ekipi U8 za lepe akcije na igrišču in staršem za navijanje.

Prijateljska tekma U-8 z deklicami ŽNK Radomlje U-9

HOČEMO, ZMOREMO, SMO!

Teskt: Gala A.R.