fbpx

Novice

UMAG TROPHY: EKIPA U11 ZELO DOBRO PREDSTAVLJALA NAŠ KLUB

Minuli vikend se je ekipa U11 mudila na turnirju Umag Trophy v hrvaškem obmorskem mestu. Gre za enega izmed bolj množičnih turnirjev v regiji, saj se ga je letos udeležilo kar 52 ekip iz 6-ih držav (Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske in Slovenije).

Naši rumeni bojevniki, ki jih vodita Dejan Gerić in Robi Jakovljević, so bili razdeljeni v dve ekipi – Ose in Čebele. Na lepo urejenih igriščih so se vsi nastopajoči nogometaši zelo borili in poskušali premagati nasprotnika. Ose so v skupinskem delu odigrale 5 tekem in trikrat so Radomljani zmagali, kar je zadostovalo za 3. mesto v skupinskem delu. Čebele so zaradi večjega števila ekip v skupini odigrale še tekmo več. Skupinski del so končale na 6. mestu.

Sledil je t.i. playoff. Ose so za začetek močno “pičile” NK Šmarješke toplice in z rezultatom 4:0 gladko zmagali. Odlično tekmo so odigrale tudi Čebele, ki so z 1:0 odpravile NK Šampion Modre. Za najbolj odmevno zmago pa so poskrbele Ose, ki so z 1:0 premagale NK Rijeka bordo in tako osvojile 17. mesto med 52. ekipami, kar je zelo dober dosežek. Posebej je treba pohvaliti tudi ekipo NK Radomlje Čebele, ki je iz tekme v tekmo bolje igrala in se z vsemi ekipami zelo dostojno borila.

Trener Dejan Gerić je bil s turnirjem zadovoljen:” Za nami je uspešen turnir Umag trophy in ena super nova izkušnja za fante. Pohvalil bi tako “Ose” kot tudi “Čebele”. Čebele so po nekoliko slabšem začetku, kasneje iz tekme v tekmo igrale bolje. Ose pa so že od vsega začetka igrale zavzeto in na precej visokem nivoju. Veselim se že prihodnjih turnirjev.”

Ekipa U11 se je v nedeljo odpravila proti domu in po prostem ponedeljku že v torek nadaljevala s treningi. Kmalu jih čakajo že novi turnirji, nove tekme in nove priložnosti za dokazovanje. Tudi mi jim želimo veliko uspehov v nadaljnje.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI

Besedilo: Matic Robida
Foto: Tomaž Strgar