fbpx

Novice

Športni poletni tabor v Radomljah spet navdušil

V času poletnih počitnic je v Športnem parku Radomlje že tradicionalno potekal  športni poletni tabor za vse deklice in dečke od 6-12 leta. Letos smo še posebej ponosni na rekordno udeležbo, saj je z nami počitnikovalo kar 100 otrok, katerim  smo  pripravili pestro paleto aktivnosti, ki si jih bodo otroci še dolgo zapomnili.

Deklice in dečke smo razveseljevali in navdihovali s športom v 2 programih – Športnim poletnim taborom in poletno nogometno šolo, ki sta se izkazala za odlično odločitev. Nogometni navdušenci so vsak dan trenirali pod vodstvom nogometnih trenerjev, športniki pa so se vsak dan spoznavali z drugim športom. Otrokom smo predstavili osnove badmintona, odbojke, košarke, nogometa…

športni poletni tabor

Poleg pestrega nabora športnih aktivnosti smo za otroke pripravili tudi lov za zakladom, pisanje počitniške himne, urice zabavne angleščine z Daveom McDonoughom, preko katerih so otroci vadili pravilno izgovarjavo in hkrati usvojili nove besede. Odpravili smo se na bazen, postavili NERF poligon, izbirali najboljšega v tekmovanju Radomlje imajo talent, teden pa vedno zaključili tako kot se spodobi – z vodnimi igrami, obiskom gasilcev iz PGD Radomlje, bojem z vodnimi balončki in glavno atrakcijo letos – VODNO DRČO, ki je poskrbela za izjemno veselje otrok.

športni poletni tabor

Da pa je bil letošnji tabor res nekaj posebnega, je poskrbela NOČ V ŠOTORIH. V sodelovanju s taborniki iz RMK Radomlje smo si  pripravili pravo šotorišče in taborni ogenj, spekli hrenovke in “penice”, zapeli nekaj taborniških pesmi in pod vtisom vseh dogodoviščin zaspali malo kasneje kot po navadi.

Ker spodbujamo zdrav življenjski slog, so si otroci vsak dan sami (seveda s pomočjo animatorjev) pripravili okusno malico in sadni smoothie, ki je dal otrokom še več energije za vse aktivnosti, ki so bile pred njimi.

športni poletni tabor

Tako smo skupaj na svežem zraku preživeli aktivnih pet dni, ki bodo otrokom še dolgo ostali v spominu. Otroci so spletli nova prijateljstva, prespali v šotorih, se zabavali, veliko novega naučili in vsak dan z nasmeškom prihajali v športni park. Nasmešek in iskrica v njihovih očeh pa je bil cilj vseh animatorjev, kateri smo se ukvarjali z nogometaši in športniki v treh počitniških terminih, zato se na tem mestu zahvaljujemo vsem staršem, ki ste nam zaupali svoje otroke.

Poletne počitnice smo zaključili s podelitvijo priznanj in odsevnih kresničk, ki bodo poskrbele za še večjo vidnost otrok na poti v šolo in domov, za katere se zahvaljujemo sponzorju taborov – Zavarovalnici Triglav.

Poleg zahvale glavnemu sponzorju Zavarovalnici Triglav  se moramo iskreno zahvaliti še restavraciji Pri zlati kaplji, kjer smo vsak dan pojedli odlično kosilo, avtobusnemu prevozu Avtobusni prevozi Stanko Šinkovec s.p.,  gasilcem PGD Radomlje, že omenjenim tabornikom iz RMK Radomlje, in vsem zunanjim sodelavcem, ki so na kakršen koli način pomagali. Predvsem pa največja zahvala vsem otrokom in staršem otrokom brez katerih ne bi mogli ustvariti takšnih poletnih počitnic.


Želimo vam lep vstop v novo šolsko leto! Upamo, da se na športnem taboru ponovno srečamo tudi naslednje leto in obljubimo, da se bomo imeli vsaj tako luštno kot do sedaj!


Besedilo: Gala Andrić Rebolj