fbpx

Novice

SELEKCIJA U14 PONOVNO NA VRHU LESTVICE

Selekcija U14 NK Radomlje, ki pod vodstvom trenerja Tineta Hledeta tekmuje v 3. MNZ ligi Ljubljana, je v ponedeljek odigrala občinski derbi z NK Vir. Pred tekmo je imela ekipa iz Vira 3 točke prednosti pred Radomljani, s tem da imajo slednje eno tekmo manj od svojega nasprotnika.

Srečanje so bolje začeli domačini iz Radomelj ki so že v prvem polčasu dosegli vse tri zadetke. Prvega je v 14. minuti dosegel Alexander Suvorov, ki pa se je med strelce nato vpisal še dvakrat, drugić v 27. minuti in tretjič v 34. minuti. Nogometaši Vira so v drugem polčasu uspeli vodstvo Radomljanov znižati na le en gol prednosti, za izenačenje pa jim je nato zmanjkalo časa. Radomljani so s tem vknjižili že 12. zmago, skupno pa so neporaženi že zadnjih sedem krogov v prvenstvu.

Po tekmi je za nas spregovoril glavni trener selekcije do 14 let Tine Hlede: ”Na začetku tekme je bilo čutiti nekaj nervoze na obeh straneh in priča smo bili igri z ogromnim številom duelov na sredini igrišča. Na srečo smo uspeli iz odbitka po kotu zadeti in nato še enkrat z glavo po predložku iz strani. Z dvema goloma prednosti smo dobili krila, nasprotnik je pa padel in pred koncem polčasa smo uspeli zadeti še enkrat. Na odmor smo tako ošli s prednostjo treh zadetkov. Vedeli smo, da tekme še ni konec in da bo za zmago potrebnega še ogromno truda. V drugi polčas smo šli dobro, imeli smo nekaj situacij, kjer je manjkala zadnja podaja. Gostje so pritiskali in uspelo jim je izkoristit slabo postavitev naše ekipe. Vodstvo so znižali in tekma z ogromno naboja in duelov se je nadaljevala. Bili smo priča pol-priložnostim na obeh straneh. Gostje so uspeli 5 minut pred koncev zmanjšati zaostanek. V zadnjih minutah nam je uspelo zadržati prednosti in osvojili smo nove pomembne tri točke v boju za prvaka. Na fante sem ponosen in veseli me, da sem del te zgodbe.” 

Selekcija Radomljanov do 14 let se bo v naslednjem krogu pomerili z ekipo Litije, do konca prvenstva pa jih skupno čakajo še tri tekme. Obračun z Litijo bo na sporedu v soboto 28.5. ob 10.30 v Litiji.