fbpx

Novice

RADOMELJSKI STROJ MELJE DALJE

Naša članska selekcija nadaljuje svoj impresiven niz neporaženosti. Na dvanajstih tekmah, so vknjižili kar enajst zmag in doživeli en sam poraz. 
 
Današnje gostovanje na mestnem stadionu v Ajdovščini, kjer domuje ajdovsko Primorje je bilo težko, a se naši bojevniki domov vračajo z novo visoko zmago, s čimer so spet utrdili prvo mesto na lestvici.
 
Prav je, da na tem mestu zapišemo nekaj besed o našem današnjem nasprotniku. 
 
Ajdovsko Primorje je klub z zelo dolgo in bogato tradicijo. Uradno je bil klub ustanovljen leta 1921, neuradno pa se je njihova nogometna zgodba rodila že dve leti prej. 
 
Njihovo zagotovo najuspešnejše, lahko bi rekli zlato klubsko obdobje, je bila druga polovica devetdesetih. Tri leta zapored so Ajdovci igrali v finalu slovenskega pokala, a jim le tega v treh poskusih ni uspelo osvojiti. Sezono 1996/97, so zaključili na drugem mestu 1.SNL. Po tistem, ko so bili jesenski del sezone končali kot prvouvrščeni, so na koncu zaostali le za Mariborom. Na račun dobrih rezultatov in posledično dobrih uvrstitev, so odigrali tudi kar nekaj evropskih tekem. Ko je ugasnilo gradbeno podjetje Primorje – njihov glavni sponzor – so se začele težave. Propad starega kluba in rojstvo novega. Z enakim imenom. Iz spoštovanja do tradicije.
 
Torej… 
 
NK PRIMORJE : NK KALCER RADOMLJE  1:4
 
Strelci za NK Radomlje: Mark Zabukovnik, Gašper Trdin, Žan Nikolič, Luka Cerar.
 
Iskrene čestitke, fantje! Naj tale zmagovalna serija traja še naprej. 
 
Vsem bralkam in bralcem naše spletne strani pa želimo lep večer, oziroma lep vikend. 
 
                                              
Dušan Jambrošič